Националките по борба Миглена Селишка и Мими Христова проведоха последна

...
Националките по борба Миглена Селишка и Мими Христова проведоха последна
Коментари Харесай

Петър Касабов пред БНТ: Винаги съм гонил първите места, така че ще се задоволя с квоти за Миглена Селишка и Мими Христова

Националките по битка Миглена Селишка и Мими Христова организираха последна подготовка преди заминаването си за Истанбул, където идната седмица ще вземат присъединяване в международната олимпийска подготовка.

Състезанието в Турция ще бъде последният късмет за двете девойки да заслужат квоти за Игрите в Париж 2024, като за родните представителки ще би трябвало да намерят място измежду първите три в крайното нареждане на своите категории.

В конкуренцията Селишка ще се състезава при най-леките до 50 кг, до момента в който Христова ще преследва виза за френската столица при 68-килограмовите.

" Виждам че се връща настроението и желанието за победа. Нямаме някакви тежки контузии. Радвам се, че при преборването при Мими мина на 68 кг, което беше ненужно. Така, че дай Боже да успеем да си свършим работата в Истанбул ", разяснява Петър Касабов.

" Щом се връщам ухилен от едно съревнование, значи съм удовлетворен. Трудно се случва да бъда удовлетворен постоянно, постоянно съм перфекционист, постоянно съм желал максимума, постоянно съм гонил първите места, тъй че в този момент ще се задоволя и на две квоти ", добави старши треньорът на българския народен тим по битка при дамите.

Мими Христова в своята кариера към този момент има едно присъединяване на олимпийски игри - през 2016 година в Рио де Жанейро, до момента в който Миглена Селишка се бори за своето първо присъединяване на най-големия състезателен конгрес.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР