Националката по художествена гимнастика Боряна Калейн ще играе през следващия

...
Националката по художествена гимнастика Боряна Калейн ще играе през следващия
Коментари Харесай

Боряна Калейн ще играе съчетание с обръч на музика, която е композирана специално за нея

Националката по художествена гимнастика Боряна Калейн ще играе през идващия сезон комбиниране с обръч на музика, която е композирана особено за нея от Емелина Горчева и носи името " Боряно, българко ", оповестяват от БФХГ във Facebook.

" Създаването на " Боряно, българко " беше една галактическа детонация. Музиката ме завладя тотално. Нямам самообладание да виждам Боряна на международния подиум ", съобщи президентът на федерацията Илиана Раева.

" Искам да благодаря на Илиана Раева за концепцията и на Емелина Горчева за неповторимата музика, която е сътворила особено за мен. Толкова съм щастлива! Тази музика завладя сърцето ми! Нямам самообладание да покажа съчетанието си на нашите почитатели и на надпреварите, които ми предстоят ", разяснява Боряна Калейн.

Емелина Горчева разкри по какъв начин се е родила концепцията и по какъв начин е основала музиката.

" Престраших се и прекрачих прага. Дали беше пристигнал моментът - не зная. Посрещна ме госпожа Илиана Раева - уверена, респектираща и безпределно вдъхновяваща. Представих се в резюме и оставих музиката да приказва вместо мен. Тя ме изслуша с цялата съвестност и дълбока ангажираност. Не ни трябваше доста време, с цел да разберем, че вървим в една посока и носим оня заряд, който е в положение да изкачва планини и доближава върхове. Попита ме мога ли да разширя мащаба на музиката за най-голямата наша звезда в художествената гимнастика Боряна Калейн. (В първичен тип това беше концерт за маримба и оркестър " ЗОВ " ). Не ми трябваше време да мисля, просто споделих " да ", описа Горчева.

" След като музиката беше подготвена, госпожа Раева ме попита можем ли да действаме бързо и да я запишем с жив оркестър. Тя работи с необятен обсег, желае най-хубавото и търси съвършенството (изключителна необичайност в наши дни). С необикновен перфекционизъм и в същото време дълбока психика тя възпламенява искрата и те кара да надскочиш себе си. На край желая да кажа единствено едно - Благодаря ти, Господи, че ми даде този късмет да основа " Боряно, българко ", а на всички, които четат тази история желая да напиша следното: " Не забравяйте, всеки от нас може да бъде Боряна Калейн, стига да повярва в хубостта на фантазиите си! ", сподели още композиторката.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР