Търговците увеличиха своите залози за покачването на европейските цени на

...
Търговците увеличиха своите залози за покачването на европейските цени на
Коментари Харесай

Търговците увеличават възходящите залози за европейските цени на газа

Търговците усилиха своите залози за покачването на европейските цени на газа до най-високото равнище от повече от две години, което демонстрира възходящи опасения по отношение на евентуално спиране на доставките.

Нетните дълги позиции, държани от капиталови фондове във фючърсни контракти, свързани с главния газов бенчмарк в Европа, скочиха до 96,4 тераватчаса, на стойност към 3 милиарда евро по настоящи цени, съгласно данни от Intercontinental Exchange, оповестени в сряда. Това съставлява най-големият бичи залог от февруари 2022 година, дни преди Русия да стартира пълномащабната си инвазия в Украйна и да направи дълбоки съкращения на доставките на газ по тръбопроводите си за Европа, което докара до скок на цените.

Оттогава цените паднаха фрапантно, защото европейските стопански системи понижиха потреблението на газ и откриха други възможности на съветския импорт, което спомага за запълването на оборудванията за предпазване покрай рекордни равнища. Но тези старания направиха континента по-зависим от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР