Националката на България до 23 години Мария Данчева напуска Марица

...
Националката на България до 23 години Мария Данчева напуска Марица
Коментари Харесай

Мария Данчева ще играе в Германия

Националката на България до 23 години Мария Данчева напуща Марица и продължава кариерата си в Германия. Блокировачката подписа с първодивизионния Роте Рабен (Филзбибург), който приключи на осмо място миналия сезон. През 2008 и 2010 година клубът печели купата в Бундеслигата, а през 2009 и 2014 година Купата на страната. Това е първият задграничен тим в кариерата на състезателката.

22-годишната Данчева прекара пет сезона в пловдивския клуб, като става първенец на България с " жълто-сините " четири поредни пъти и три пъти подвига Купата и един път Суперкупата на страната. През последните два сезона тимът игра в Шампионската лига, което донесе скъп опит на волейболистката на интернационално равнище.

" Филзбибург е в действителност хубаво място, сигурна съм, че треньорският щаб и тимът ще ми оказват помощ да се модернизирам ", съобщи Мария за клубния уебсайт. " Мисля, че е време клубът да се завърне на върха в Бундеслигата. Искаме почитателите да се гордеят с тима! "

Данчева се включи в драфта на корейската V-лига през май, само че не попадна в избора на треньорите от азиатската страна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР