Националите по волейбол се отпушиха и нанесоха първа загуба на

...
Националите по волейбол се отпушиха и нанесоха първа загуба на
Коментари Харесай

Волейнационалите ни се отпушиха и удариха Франция

Националите по волейбол се отпушиха и нанесоха първа загуба на вицешампиона Франция. " Трикольорите " надиграха " петлите " с 3:2 (18:25, 22:25, 25:21, 25:22,15:11) гейма в третата си среща от група 11 на шампионата в китайския град Нингбо.
 Националите по волейбол позволиха четвърта загуба в Лигата на нациите
С това родните представители записаха втори триумф в международната конкуренция, като заемат единадесето място във краткотрайното общо класиране с 5 точки. Франция слезе на втора позиция с една загуба, пет победи и 16 точки. Лидер е Бразилия с шест триумфа от шест мача и 15 точки.

Селекционерът на " лъвовете " Силвано Пранди не можеше да разчита на Тодор Скримов, който във вчерашния мач против Полша (1:3) получи травма и остана отвън игра.

В първите две елементи волейболистите ни се опитваха да бъдат равностойни на противника, само че играта им се получаваше на моменти и французите завоюваха и двете елементи, като поведоха с 2:0 гейма.

България обаче сподели темперамент и воля за победа, като на собствен ред изригна на терена. Националите ни означиха възходяща линия от началото на третата част, като до края на мача направиха страховит поврат и не разреши на „ петлите “ да се върнат в играта.

Момчетата на Силвано Пранди започнаха стремително с с 4:0 при започване на третата част след отлични изяви в офанзива на Велизар Чернокожев, а по-късно разликата се усили на 10:4. Франция последователно понижи пасива си до 1 точка при 17:18, като последва равностойна игра. При 22:21 в интерес на България националите ни се откъснаха с две точки 24:21, а Красимир Георгиев означи победната точка за 25:21 след индивидуален блок.

Четвъртата част потегли равностойно, само че противникът взе задатък директно преди второто техническо спиране, което пристигна при 13:16. България още веднъж сподели темперамент, след това довел до превъзходния поврат. След равенството 17:17 в частта България взе най-малък превес, задържа го до дъно и още веднъж наложи волята си над Французите. Мачът стигна до тайбрек.

В петата решителна част българските волейболисти бяха безапелационни, имаха водеща роля и завоювах с 15:11, а с това означиха и крайната победа с 3:2 гейма.

Топреализатор за успеха България бе Розалин Пенчев с 18 точки (3 блокади). Николай Пенчев и Светослав Гоцев прибавиха по 12 точки надлежно с 4 блокади и 1 обсада. За " петлите " Жан Патри завърши с 13 точки, Кевин Тили се регистрира с 12 точки (2 блокади).

Следващата седмица " лъвовете " ще играят пред българска аудитория. България е хазаин на Япония, Италия и Австралия във Варна. Срещите от група 10 са от 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР