Националите на България по баскетбол в колички ще направят официалния

...
Националите на България по баскетбол в колички ще направят официалния
Коментари Харесай

България дебютира на Европейско по баскетбол в колички днес

Националите на България по баскетбол в колички ще създадат формалния си дебют на европейско състезание през днешния ден. Възпитаниците на Владимир Искров ще дадат начало на деветото издание на ЕвроБаскет Дивизия С от 18:00 часа в столичната зала “Триадица” през днешния ден, а техен противник ще бъдат баскетболистите на Унгария.

Официалното разкриване на шампионата е с начален час 17:30, а Искров ще разчита на следния състав: Александър Попов, Стюарт Олсън, Георги Иванов, Антон Фиков, Мартин Иванов, Димитър Костов, Николай Ваклинов, Персиян Еленков, Григор Иванов, Владимир Гюров, Цветомир Цветков и Алберто Иванов. Българите са в група А, където са още тимовете на Унгария, Португалия и Чехия. В група В пък са отборите на Ирландия, Сърбия и Гърция.

“Всичко се случи доста бързо. Идеята за народен тим пристигна преди две години, а в този момент ще участваме на Европейско, което е ужасно. Нямаме съответни упования, желанието ни е да играем прекрасен баскетбол и да се представим добре”, изяснява селекционерът Искров пред формалния уебсайт на интернационалната федерация по баскетбол в колички.

Двата отбора, които доближат до край на шампионата, ще завоюват промоция за горната дивизия.

Програмата на България на ЕвроБаскет 2019

30 юли (вторник), 18.00, България - Унгария
31 юли (сряда), 16:15, България - Чехия
1 август (четвъртък), 18:30, Португалия - България

СРЕЩАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И УНГАРИЯ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР