Националистите от ВМРО и НФСБ вероятно ще трябва да се

...
Националистите от ВМРО и НФСБ вероятно ще трябва да се
Коментари Харесай

Битка за името Обединени патриоти: Съдът върна Атака в коалицията

Националистите от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ евентуално ще би трябвало да се ребрандират за идните парламентарни избори, в случай че не намерят метод да се схванат с някогашния си сътрудник Волен Сидеров. Върховният административен съд (ВАС) анулира в сряда решението на ЦИК за изтриване на партия " Атака " от името на обединението " Обединени патриоти " (ОП). Решението на изборна комисия бе признато след молба от водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, само че " Атака " апелира и завоюва в правосъдната зала.

В решението си Върховен административен съд припомня, че националистите са записали своята коалиция под името " Обединени патриоти - НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация " за присъединяване в парламентарните избори през март 2017 година. Законовите периоди за смяна на името и състава на коалиция от дълго време са изтекли, споделят висшите магистрати.

" Изборите, за които е записана посочената коалиция, са създадени на 26 март 2017г. Предвид на това периодите, в които може да се вършат промени в състава на обединението, от дълго време са изтекли. Нещо повече - изборите, за задачите на които е записана обединението, също са завършили ", припомня Върховен административен съд.

Поради тази причина ЦИК не може да прави промени в състава на обединението по реда на Изборния кодекс

Казусът за заличаването на " Атака " от " Обединени патриоти " слага съществени въпроси за метода, по който ЦИК пояснява Изборния кодекс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР