Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди

...
Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди
Коментари Харесай

Изпратиха спортистите ни за Минск с лъвчета и трибагреник

Национален трикольор и лъвчета за шанс получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които стартират в петък в Минск.

Изпълнителният шеф на Първа капиталова банка Чавдар Златев връчи обичайните талисмани на част от нашите представители, които отпътуват първи за столицата на Беларус. Успехи на спортистите пожела и Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК На късата гала участва рекордьорката по олимпийски оценки, носителката на пет олимпийски медала и повторен първенец Мария Гроздева, дружно с най-хубавите ни състезателки по художествената гимнастика, всички национали по бокс и част от националите по битка, треньори и ръководители на тимове.
 “Пожелавам ви на добър път, здраво здраве и доста триумфи. Нека тези лъвчета ви вдъхнат кураж. В България има доста хора, които ви имат вяра и поддържат. Бъдете безстрашни като лъвовете по пътя си напред и нагоре “, сподели Чавдар Златев. Така от финансовата институция, която е общоприет спонсор на БОК продължиха традицията да подаряват лъвчета на българските спортисти преди огромни съревнования. Във Fibank имат вяра, че с този алегоричен жест оказват помощ на състезателите да повярват в своите благоприятни условия и да дадат най-хубавото от себе си.
 Белчо Горанов пожела шанс на всички от българската делегация. „ На тези игри ще срещнете доста спортисти, хора на вашата възраст, обединени от концепцията за единна Европа. Бъдете здрави и дайте най-хубавото от себе си за България, “ съобщи още Горанов. Последваха фотоси на спортисти и треньори с обезпечената от Uhlsport екипировка в цветовете на националното знаме.

Вторите Европейски игри ще се състоят от 21 до 30 юни 2019 година в беларуската столица Минск. Те се провеждат един път на 4 години и са благосъстоятелност и се управляват от европейските олимпийски комитети. Състезанията следват модела на други сходни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри, които към този момент имат по 18 издания след дебюта им през 1951 година

Сега в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски страни, които ще се състезават в 19 типа спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от шампионатите ще са със статут на европейски шампионати – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала: 91 при мъжете, 89 при дамите и 20 за смесени тимове. Над 18 000 са упълномощените за Игрите, от тях 8000 са доброволци. Реферите са над 1000, толкоз са и публицистите.
 Припомняме, че първото издание на континенталните игри приключи с неоспорим триумф. Баку 2015 надмина упованията като опроверга скептицизма, който предхождаше стартовете. Игрите събраха тогава в Азербайджан близо 6000 спортисти, представители на 50 европейски страни. Те се състезаваха в 20 спорта, 16 от които олимпийски. Случилото се в азербайджанската столица, огромният интерес на медиите, телевизионните рейтинги и най-много мнението на спортистите и феновете, потвърдиха нуждата от този нов формат, който сигурно ще се развива.

В Баку България взе участие със 127 спортисти. Сред първите първенци, медалисти и призьори в историята на Европейските игри бяха записани и имена на български спортисти. България завоюва в Баку 10 медала в 5 спорта: 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови, което ни отреди 27 място в неофициалното класиране по народи. По спортове оценките ни се разпределят надлежно: бадминтон - злато и бронз; битка - сребро и 3 бронза; самбо - сребро и бронз; спортна пукотевица – сребро и волейбол – сребро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР