Национален обект №1 в държавата – водопровод към Перник -

...
Национален обект №1 в държавата – водопровод към Перник -
Коментари Харесай

След 30 дни режат лентата на Града на мечтите до яз. Студена

Национален обект №1 в страната – тръбопровод към Перник - се строи стремително. Лично вождът и учителят на българския народ управлява работата. Строг е, само че не не помни и шегите тъй като те вършат труда по-лек. „ Как па сини тръби намерихме, д**ба, кажи им да ги заравят бързо бе “, сподели министър председателят Бойко Борисов на кмета на Перник Станислав Владимиров.
И предложи да се „ тури от горната страна една алена пътека “.

По обветрените лица на бачкаторите блеснат 24-каратови усмивки. Нямат самообладание да преизпълнят дневните правила.

Не закъснява да се изяви и двойният любим – на премиера и на Пеевски – министър Емил Караниколов: " Работят 7 багера, имаме километър и половина изкопан. Един камион тръби носи към 107 м, до момента идваха по два камиона на денонощие ".

Ще се строи непрекъснато, приятели. Срокът е 45 дни, само че ще го съкратим до 30, дава обещание Емо – по този начин благо го назовава министър-председателят. Емо - любимецът на перничани.

Оптимизмът на премиера ескалира: „ Паралелно с това вършат план за двете пречиствателни станции. Работи се по тях. Отделно в града се прави план. До седмица кметът ме увери, че ще са подготвени, с цел да влагаме и там. Тук са 27 милиона, а там са 35. Така че оптимално бързо хората в Перник ще усетят държавната и локалната власт в синхрон по какъв начин работят ".

Супермен Емо прибавя, че са проведени 300 тира, които доставят тръбите. 300 тира, хора! Въображението не стига да обхване мащабите на градежа, заслужен за съпоставяне само с Байкало-Амурската автомагистрала и Панамския канал. Но те са минало, а тук се наливат основите на бъдещето. Да беше жив Пеньо Пенев...

.
През 1947-а на мода бяха количките...

Такава грижа за перничани и изобщо за народа не е имало от Бай Тошо насам. Даже от бригадирското придвижване, когато през 1947 година се е строила жп линията на бъдещето Перник – Волуяк. Тогава Георги Димитров, през днешния ден – Бойко Борисов. От кирките и лопатите – до модерната изкопна техника.

Така че Перник ще получи не просто вода, а ще се трансформира в град на слънцето и фантазиите, както бе фантазирал Томазо Кампанела...

И никой не споделя, за какво аджеба, хидроинженерите, но същинските, а не оня в сараите, считат, че има доста въпросителни към този прехвален градеж. Защо се приказва че с цел да рапортуват, че всичко е супер, към Перник ще се пусне от водата на столичани, без това да се афишира обществено.

Един съвет към перничани: Радвайте се на слънчевите обещания, гответе се за рязане на ленти, само че не забравяйте да се молите за дъжд и сняг.

Малина Петрова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР