Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов отпадна на

...
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов отпадна на
Коментари Харесай

Кузманов допусна обрат и отпадна от турнира на клей в Германия

Националът на България за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " в Меербуш (Германия) с награден фонд 73 хиляди евро.

Поставеният под номер 6 Кузманов беше отстранен от втория в схемата Ян Чоински (Великобритания) с 6:2, 5:7, 3:6 по-късно повече от два часа игра.

Така 30-годишният пловдивчанин въпреки всичко си обезпечи 2000 евро и 16 точки за международната класация, в която той заема 207-ото място сега. Кузманов си подсигурява завръщане измежду първите 200, като ще изпревари Адриан Андреев в класацията на АТП и от понеделник още веднъж ще бъде втора ракета на страната.

Кузманов взе първата част със серия от пет следващи гейма, а при 5:5 във втората той пропусна опция за пробив. В идващия маратонски гейм 148-ият в класацията на АТП Чоински се възползва от четвъртия си брейкбол, с цел да изравни резултата в сетовете.

Пловдивчанинът проби за 2:1 в решаващата трета част, само че незабавно по-късно загуби подаването си, а след 3:3 Чоински взе три следващи гейма, с което и мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР