Националът на България Георги Костадинов застана пред камерата на Sportal.bg,

...
Националът на България Георги Костадинов застана пред камерата на Sportal.bg,
Коментари Харесай

Георги Костадинов: Убеден съм, че Левски ще вдигне нивото при Хубчев

Националът на България Георги Костадинов застана пред камерата на Sportal.bg , откакто изигра първата си контрола през това лято с Арсенал (Тула) против австрийския Вакер Инсбрук. Руснаците победиха 3:1, а родният халф игра през втората част, откакто до 27 юни беше оставен да почива. Полузащитникът разяснява обстановката в националния тим, какво желае Красимир Балъков от националите, с какво ще се промени Левски след идването на Петър Хубчев, защо мечтае на терена, а същото по този начин за упоритостите му в Арсенал.

Арсенал (Тула)

“Имам едвам две тренировки, само че преценихме, че кондицията ми е добра и мога да играя 30 минути. Радвам се, защото това ще ми помогне по-бързо да набера скорост. Чувствам се добре, защото за първи път имах опция да се насладя на лятото, като имах над две седмици отмора. Сега с нови сили продължаваме през новата година. Миналият сезон беше извънредно сполучлив за нашия тим. За първи път се класира в Европа. Тази година, несъмнено, че желаеме да затвърдим това показване, а също по този начин, в случай че ни се отдаде опция, да създадем пробив в Европа.

Доколкото знам Мишо Александров е в България, като продължава да се възвръща от травмата, която има, а когато е изцяло подготвен, ще стартира тренировки с тима. На този стадий отборът ни е отслабен, откакто 4-5 титуляри ни напуснаха, а те бяха на доста високо равнище. Аз обаче съм уверен, че нашето управление ще ги размени с други положителни футболисти и ще успеем да затвърдим положителното показване от предния сезон.

Националния тим

Двубоят с Косово (2:3) беше доста тежък. Най-вероятно повлия и загубата с 1:2 от Чехия няколко дни по-рано. Последните 30 минути ни падна концентрацията, а може би на някои от играчите им избягаха физическите сили. Това повлия. Сега би трябвало да си създадем нужните заключения. Трябва да се работи доста в клубовете, с цел да може в националния тим всеки да е квалифициран и да дава отговор на равнището. Поуката за мен е повече от ясна. Първо, да работим повече в тимовете си. Второ, да играем по-задружно и повече да се борим.
 България - Черна гора част II @@@
Критиката на Ивелин Попов към по-младите?

Вижте в този момент, Попето е извънредно одобрен футболист. Не считам, че е моя работа да разясня думите му. Смятам също по този начин, че за националния тим, не би трябвало да става дума за подмладяване. В другите тимове няма подобен израз - възобновяване. Там играят най-хубавите и най-подготвените футболисти, като считам, че по този начин би трябвало да бъде и при нас в нашия народен тим.

Г-н Балъков е извънредно образован човек. Той държи нашия отбор да държи повече топката, само че всички знаем, че за сходно нещо е належащо доста повече време. За две седмици няма по какъв начин да се получи. Той самият също го сподели, тъй че е нужно по клубовете всеки да се старае повече, да доработва след подготовка, с цел да може да подвига равнището самичък за себе си.

Левски

Предимно проследявам Левски от българските тимове, в случай че би трябвало да бъда почтен. За този миг от това, което слушам от самия лагер е, че тимът се приготвя доста добре и има прогрес във физическата подготовка, което е най-важно на този стадий. Стискам им палци и се надявам да влязат в групите на Лига Европа. Когато един тим е квалифициран физически и е по-дисциплиниран на терена, тогава и самите футболисти демонстрират по-голяма част от своите благоприятни условия. Убеден съм, че всеки един от тях ще вдигне равнището и Левски ще наподобява по един доста по-добър метод.

През последните години имаше неверна политика с огромното текучество на “Герена”. Това нещо не се случва, което виждам тези два-три месеца. Футболистите, които са взети в контролните мачове са се показали много мощно. Пожелавам им триумф, нека се аклиматизират. Вярвам, че имат потребностите качества и Левски да върви напред, защото почитателите го заслужават.

Наистина, най-голямото отчаяние до този миг в кариерата ми, е че не съумях да подвигна трофей със “сините”. Така се стекоха събитията. Не ми разрешиха да остана в Левски. Надявам се този тим да има шанса да вдигне трофей и да зарадва всички почитатели.
 Славия - Левски 0:4 @@@
Мечтите на Костадинов

Имам няколко фантазии сега свързани с футбола. На този стадий съм напълно на вълна чужбина. Искам да повторя мощния сезон, който изиграх с Арсенал (Тула) през предходната акция. Смятам, че управлението го заслужава за гласуването ми доверие. Също по този начин, желая с националния тим да се представим по-добре и в случай че ни се отдаде опция, през Лигата на Нациите да нападаме класиране на Евро 2020.

Вижте, в случай че гледаме последните мачове, мъчно можем да мислим за класиране, само че в случай че се вгледаме в близкото минало, този отбор изигра доста мощни дуели, като този с Холандия и Швеция, като освен победихме, само че и играхме добре в тези мачове. Показали сме, че можем, в случай че бъдем обединени имаме сили да победим всеки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР