Националът Кирил Десподов заяви, че след края на сезона със

...
Националът Кирил Десподов заяви, че след края на сезона със
Коментари Харесай

Десподов: Няма как да нападна ЦСКА

Националът Кирил Десподов съобщи, че след края на сезона сигурно ще се върне в Каляри и ще се бори за мястото си в италианския отбор. В момента нападателят е чартърен в Щурм (Грац) и неотдавна възобнови тренировки с отбора. Той описа каква е обстановката в Австрия с оглед коронавирусната пандемия, а също така отговори и на въпроси, свързани с някогашния му клуб - ЦСКА-София.

„ Тренираме с Щурм и се веселя, че още веднъж има футбол, тъй като без играта два месеца ми се видяха като една година. На 20-и април се прибрах в Австрия. Вчера бях в центъра и беше цялостно с хора. Хората вървят с маски, само че обстановката наподобява спокойна и животът продължава. На мен не ми се наложи да карам карантинен интервал, тъй като преди да се прибера, клубът в Австрия приказва с държавното управление дали може да ми направи тест. Ако е отрицателен, да продължа да упражнявам. Правителството разреши за мен. След като се прибрах от Виена в Грац, ми направиха тест за ковид. На другия ден излязоха отрицателните резултати и следобяд тренирах”, сподели Десподов в изявление за предаването „ Домът на футбола” по Диема Спорт.

„ Заниманията протичат на дребни групи от 6 до 8 индивида. Ходим с колите въз основата и нямаме право да употребяваме съблекалните. Има специфични стаи, където влиза по един човек, в случай че му трябват специфични потребности. Няма игрови извършения, а множеството са бегови, центрирания. Успях да се възстановя бързо от травмата си и упражнявам наедно със съотборниците си. Дори съм по-добре квалифициран от тях. В София упражнявах непрекъснато и за 49 дни да съм пропуснал 5-6 тренировки. Имаме време да влезем във форма в мачовете ", изясни крилото.

„ Винаги съм казвал, че в случай че Нестор Ел Маестро не беше треньор тук, аз нямаше да бъда в Щурм. Той е повода да играя тук, тъй като го познавам, знам какъв треньор е и знаех, че под негово управление няма по какъв начин да не играя мощно. Знае по какъв начин да стимулира играчите си, огромен психолог е и се държи добре с футболистите. Не е проблематичен, а като има нещо – идва и ти го споделя в очите. Той мисля, че има много огромно въздействие върху моята игра. В началото, когато пристигнах в Грац, първите 3-4 мача ми бяха стресови, тъй като самият футбол в Австрия не е като в Италия. Тук е по-динамична играта, отворена е. Постоянно се нападна и тимовете не се затварят. Дори последният в таблицата играе по този начин. Трябваше ми време да привикна, само че след това започнах да въвеждам, да депозирам и оказвам помощ на тима. Като потеглих с хеттрика, и „ като тръгне влака няма спирка”, установи някогашната звезда на ЦСКА-София.

„ Аз имам контракт с Щурм до края на сезона, а по-късно се връщам в Италия, тъй като имам още три години с Каляри. Ще се върна там и ще се боря за място. Поддържам връзка с хора от Каляри, те са в непрекъснат контакт с мен. От играчите се слушам с Раджа Наинголан и си пишем, споделям и с Леонардо Паволети, даже с него се видяхме неотдавна. Пиша си и с Дарио Сърна, само че той към този момент не е в Каляри. От клуба сме в контакт постоянно”, добави още той.

„ Не съм благополучен, че се отсрочи баражът с Унгария. Здравето на хората е най-важно и тази пандемия просто не ни дава да мислим за футбол на напред във времето и да загърбим здравето на хората. За мен персонално добре е, че съм здрав и няма да пропущам мачове за Щурм, и в случай че треньорът реши да ме повика, аз съм на негово разположение. Не съм работил с Георги Дерменджиев, с изключение на в този момент в България, където бях на два лагера. Впечатленията ми са положителни. Той е добър, откровен човек и добре стимулира тима си. Още не мога да кажа доста, защото не съм видял повече, само че нека работим в бъдеще”.

„ Ивелин Попов го познавам доста добре и дръзвам да настоявам, че няма да ни е елементарно без него. Капитан е на националния тим с 90 мача и не доста хора могат да се похвалят с толкоз мачове. Наскоро четох, че няма да се връща и с него се чухме преди 20 дни. Не желае да се връща и това е негово решение и целият тим би трябвало да го направи. Със сигурност ще липсва доста на отбора”, добави още българският футболист.

„ Не желая да разясня някогашни играчи на ЦСКА. Направи се сензация, че съм нападнал звездите на ЦСКА. Аз върша лайфове в Instagram с въпроси от почитателите и давам отговор. Тогава получих 20 коментара за Раул Албентоса и какво мисля. Казах, че не е кой знае какво, че напуща ЦСКА. Следя ЦСКА, знам какъв футболист е Стефано Белтраме и споделих да не ме съпоставят с него, тъй като ние сме радикално разнообразни футболисти като жанр, а не че аз съм най-големият, а той… Бях с Кюстендилеца и бяхме дружно, говорейки си за ЦСКА. Смяхме се доста, говорихме си. Човекът ми сподели, че знае защо става на въпрос и не го тормози нещо такова. Аз няма по какъв начин да атакувам ЦСКА – това няма по какъв начин да стане. Много внимание се обърна на тази история, а не беше нещо кой знае какво”, показа Десподов.

„ За Валентин Антов, Кристиян Малинов и Божидар Чорбаджийски споделих, че желая да играят. Медиите го написаха най-сетне, едвам мине. Антов получава много игрови минути в ЦСКА и шансове. За мен това е вярно, тъй като той може да е идващият, който ще направи огромен трансфер от ЦСКА в чужбина. Така е и за Малинов и Чорбаджийски. Те са футболисти, които заслужават да играят. След тази обстановка, която стана с ковид, в този момент те ще получават повече шансове, което мисля, че е вярно и би трябвало да се направи от доста години. Аз имах шанса на 15 да ме вземе Христо Стоичков. На него не му пука от нищо, взима ме, поставя ме да упражнявам и споделя – ти ще играеш. Това е. Трябва да се дава късмет на младите. Ако не ме бяха взели на 15, нямаше може би да се развият по този начин нещата. Българите би трябвало да получават повече минути на терена, с цел да има народен отбор”, приказва още Десподов.

„ Като футболист мога да кажа, че Лудогорец ще стане за девети следващ път първенец. Бяхме покрай тях, гонихме се с тях при Стамен Белчев. Мисля, че и при Ел Маестро отново беше по този начин, само че каквото и да си приказваме те са добър тим – няма какво да се лъжем. Работи се доста професионално, разполагат с пари. Те не се задоволяват с Лига Европа, а това приказва, че този клуб желае да върви нагоре и да надгражда. Надявам се в околните две години да има тим, който да ги смъкна от върха. Моля се това да е ЦСКА”.

„ Ще кажа на почитателите на ЦСКА, че да играеш за тима е нещо велико. Не може да се опише с думи, няма по какъв начин. Като излезеш на терена и чуеш публиката, настръхваш целия. Играх на 5-и май против Лудогорец и беше нещо велико, в действителност. Ще се обърна към тях да не престават да поддържат тим, да го обичат постоянно и да са горди, че ЦСКА го има – това е”.

„ Най-сладкият миг за мен? Много са, имам доста голове, които са ми донасяли огромна мощ, само че може би най-сладкият във футбола е, когато ме продадоха в Италия. Най-трудният ми миг, почтено да ви кажа, беше, когато си счупих глезена. Тогава бях дребен и беше доста тежък за мен миг. Приех доста мъчно обстановката. Сега се връщам към историята и знам по какъв начин строших крайници си. Най-лошо е, когато си контузен. Това е най-гадното за един състезател, а другояче съм имал сложни моменти и в ЦСКА. Не играех по едно време, никой не ми споделяше за какво ", добави Десподов. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР