Натрупванията от мазнини в коремната област не са просто естетически

...
Натрупванията от мазнини в коремната област не са просто естетически
Коментари Харесай

3 съвета, които ще ви отърват от коремните тлъстинки

Натрупванията от мазнини в коремната област не са просто естетически проблем, те са причина за голям брой съществени болести.

Смята се, че обиколка на талията над 102 см. при мъжете и над 88 см. при дамите е коремно затлъстяване. Това е причина за диабет и сърдечно-съдови болести.

Ако обаче, спазвате верен хранителен режим ще се справите с премахването на мазнините към корема и ще подобрите здравето си.

Вижте 3 съвета, които да ви оказват помощ в борбата с коремните тлъстинки:

Намалете приема на елементарни въглехидрати

Простите въглехидрати — бял самун, рафинирани зърнени храни и сладки произведения са с високо наличие на калории. Те се свързват с натрупването на коремна лой. Заменете елементарните въглехидрати със комплицирани въглехидрати — пълнозърнеста паста, плодове, зеленчуци.

Яжте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са здравословна опция на простите въглехидрати. Диетата, богата на плодове и зеленчуци, е уместно детоксициращо средство и отличен естествен способ за понижаване на непотребните килограми.

Плодовете и зеленчуците усъвършенстват кръвното налягане и храносмилането, покачват имунната система, положението на кожата и косата.



Ограничете напитките, съдържащи захар

Тези, които обичат сладките газирани питиета, получават от по този начин наречените празни калории, които не отиват за “гориво” на организма, а засядат на талията и ханша.

Напитките с високо наличие на захар покачват кръвното налягане и може да са рискови за хора с хипертония.

И нещо доста значимо. Ежедневната физическа интензивност е един от най-хубавите способи да се поддържа деен метаболизъм и да се изгарят мазнините в тялото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР