Натрупването на соли ще отслаби както здравето на растенията, така

...
Натрупването на соли ще отслаби както здравето на растенията, така
Коментари Харесай

Ето защо не бива да прекаляваме с торенето

Натрупването на соли ще отслаби както здравето на растенията, по този начин и структурата на почвата.

Твърде доста тор ще провокира нови талази на напредък и ще усили вредите от инсекти. Бързият напредък значи нараснала потребност от вода.
 Кога и по какъв начин се торят растенията през есента Кога и по какъв начин се торят растенията през есента
Есента е тук и е време за наторяване. Защо да наторявате растенията в градината  си през есента? Отделянето на време за наторяване през ес...

Оттичането на фосфор усилва цъфтежа на водораслите в нашите потоци и океани. Той е сериозен невротоксин за делфини, видри, морски лъвове и китове.

Токсичността на домовата киселина в морските блага и мидите се трансформира в по -голяма опасност както за морските бозайници, по този начин и за хората. Цъфтежът на водорасли от високи равнища на фосфорно замърсяване е публикуван в доста крайбрежни региони.

Защо да употребявате по-бавен, по-органичен метод с вашата ливада?

Със сигурност може да се оцени желанието на човек за превъзходен, непрестанен разцвет и благосъстояние, които могат да се получат с ежеседмично поддържане с пръскачка. Тези торове принуждават растенията да поддържат най-висока продуктивност, което изчерпва силата за поредни сезони.
 В никакъв случай не торете цветята с тези 6 продукта В никакъв случай не торете цветята с тези 6 продукта
Стайните цветя украсяват стаята, лекуват микроклимата и доставят естетическо наслаждение на всички. За да се развият добре и да не се р...

Следователно тези водоразтворими торове работят най-добре с едногодишни растения в контейнери. На тревни площи и в култивиран лехи по-бавният, органически метод работи най-добре заради редица аргументи.

Първо, ние освен храним нашите растения, ние също по този начин поддържаме микробния живот, който обезпечава здрави корени и провокира дейно асимилиране на хранителни субстанции. Компостирането е развой на преработване самичък по себе си и обезпечава храна за потребни разградители и аератори като буболечки, мравки и земни червеи, които разграждат въглеродите в органичната материя и ги вършат по -лесно налични за растенията.

Тези настойчиво работещи организми усилват количеството хумус в почвата и оставят след себе си богати на минерали екскрети (отливки от червеи). Месечните подхранвания от добре компостирани органични материали прибавят конструкция към почвата, понижават потребността както от вода, по този начин и от азотни торове и оказват помощ да се управлява растежа на плевелите. Органичните торове и компост също съдържат по-малко соли, които са токсични за растенията в огромни количества. Излишъкът на натрий отслабва растежа на тъканите, прави растенията по-податливи на инсекти и заболявания и може да повреди структурата на почвата в дълготраен проект. Вместо да пръскате търговски тор всяка седмица, помислете за разновидността на домашно подготвен компостен чай.

Как да прилагате вярно тор
 Как да си създадем домакински тор за градината Как да си създадем домакински тор за градината
Няма нищо по-хубаво от това сами да си отглеждате храната и да се радвате на плодовете си. Като всяко нещо и градината ви се нуждае от...

Когато става въпрос за торове, както органичните, по този начин и химическите сортове обезпечават същите 17 съществени градивни детайла за растежа на растенията. Трите основни-азот, фосфор и калий-винаги се появяват на етикетите на продукта, показвайки се като 5-3-1 или 15-15-15 да вземем за пример. Първият, азотът, предизвиква добър листен или зелен растеж; вторият, фосфорът, предизвиква производството на цветя и плодове; и третият, калият, обезпечава изцяло здраве, мощни корени и добра клетъчна конструкция. Разбира се, имайте поради естествените цикли на напредък на вашите растения и наторявайте надлежно. Не хранете, когато растенията са неподвижен. Торовете би трябвало да се употребяват, когато растенията порастват интензивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР