Натрупаната загуба на НДК за първите пет месеца на тази

...
Натрупаната загуба на НДК за първите пет месеца на тази
Коментари Харесай

Павлова: За 5 месеца НДК натрупа 3 млн. лв. загуби

Натрупаната загуба на НДК за първите пет месеца на тази година е над 3 млн. лева Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Лиляна Павлова по време чуването ѝ на съвещанието на Комисията за НДК, съобщи Фокус.

По думите й " в комерсиалното сдружение (НДК) има наклонност за загуби ".

Павлова сподели, че по времето, когато е отговаряла за НДК, е изискала настоящия бизнес проект, капиталовия проект, оздравителния проект на сдружението и разпоредбите на работата на Съвета на шефовете.

"До датата, в която бях принципал на сдружението, такива документи не ми бяха предоставени ", изясни министърът.

По думите ѝ вторият пакет с проблеми, които е идентифицирала в НДК, са били във връзка с публичните поръчки.

Припомняме, че преди три седмици Павлова уволни тогавашния шеф на НДК Мирослав Боршош с претекста, че има прекомерно доста нередности, насъбрани са огромни загуби и сдружението се ръководи неприятно. Появиха се подозрения, че милионите, които страната и Европейски Съюз отпускат за ремонта на постройката за потребностите на българското европредседателство от януари следващата година, не се харчат по предопределение и има приключване на средства.

Боршош отхвърли обвиняванията, изненадващо министър председателят Бойко Борисов пък го върна още на идващия ден на поста без да показва аргументи за решението си, като извади НДК от ресора на Павлова и го трансферира като ангажимент на министъра на културата Боил Банов.

Ден по-късно след този поврат обаче се случи още по-голям - самият Боршош подаде оставка с омтива, че не можел да работи под напън. Културният министър му благодари за положителната работа и му даде обещание, че като свърши прокурорската инспекция на НДК, още веднъж ще го назначи на поста шеф.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР