Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева,

...
Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева,
Коментари Харесай

Енерго-Про спира тока на белодробната болница във Варна заради дълг

Натрупан дълг за електрическа сила от над 77 000 лв., огромна част от който е в просрочие от март 2021 година, постанова прекратяване на снабдяването с ток на постройката на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Варна.

Това оповестиха от " Енерго-Про ".

Крайната мярка с прекратяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември 2022 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, които биха довели до оперативни усложнения за доставчика в групата на сдружението. Оттам припомнят, че обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, следва да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

" За сериозната обстановка неведнъж бяха осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването, както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че за жалост не беше стихотворец съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем ", допълват от " Енерго-Про ". - Предвид основаната неподходяща обстановка, " " Енерго-Про Продажби " АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности на здравното заведение. "

От сдружението декларират още, че дългът ще бъда разплатен в най-кратък период.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР