Натровените с дюнери деца оздравяват. Това каза по БНТ Стефка

...
Натровените с дюнери деца оздравяват. Това каза по БНТ Стефка
Коментари Харесай

Натровените с дюнери деца оздравяват

Натровените с дюнери деца оздравяват. Това сподели по Българска национална телевизия Стефка Лулчева, сестра в болничното заведение, където се лекуват децата.

12 деца са в болница сега, те са доста по-добре от през вчерашния ден.

“Симптомите на децата са хранително натравяне, температура, повръщане и разстройство. Ситуацията е овладяна и няма потребност да бъдат местени в друга болница ”, сподели тя.

До момента се знае, че децата са на възраст от година и половина до 13 години. Натравянето е пристигнало от едно и също заведение. Очаква се до два-три дни, в случай че всичко е наред, ще бъдат изписани, твърдят от болничното заведение.

Проверка тече от Областната дирекция по сигурност на храните-Пловдив.

Всичко се случи за един ден

Вчера в болничното заведение в Карлово са признати 20 деца с хранително отравяне. Всичките са консумирали за обяд дюнери от частен павилион в Розино.

Приети са с повръщане и били обезводнени.

Няма заплаха за живота им, оповестиха от лечебното заведение. 10 от децата са настанени в Инфекциозно поделение. След преценка на лекарите останалите ще бъдат откарани в Инфекциозна клиника Пловдив, или ще бъдат изписани на домашно лекуване.

Пореден случай с деца

През април полицията стартира инспекция по случая с натровените възпитаници от учебното заведение в село Токачка. Преди няколко дни в регионалната болница бяха настанени10 деца с гадене и повръщане.

Разследването ще се обяснява дали в приготвена храна са попаднали рискови за здравето субстанции. Досъдебното произвеждане е стартирано с разпит на очевидци, предстоят още процесуални дейности за изясняване на случая.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР