Натовареността на съпругите е огромна, тъй като се грижат едновременно

...
Натовареността на съпругите е огромна, тъй като се грижат едновременно
Коментари Харесай

Омъжените жени се стресират повече от съпрузите, отколкото от децата

Натовареността на съпругите е голяма, защото се грижат по едно и също време за кариерата си, родителството, както и своя брак.

Омъжените дами под подобен стрес страдат в пъти повече от главоболия, отмалялост, както и проблеми с гнева. Грижата за децата също може да се окаже голям стресов фактор. Ново изследване обаче демонстрира, че съпрузите способстват доста повече за напрежението на техните дами, в сравнение с децата.

46% от респондентките дават отговор, че малчуганите основават надалеч по-малко напрежение от мъжете, като това не е обвързвано нито с тормоз, нито с невярност.

Резултатите от изследването демонстрират, че 75% от далите отговор дами са виновни както с родителските грижи, по този начин и с домакинската работа. При това състояние обаче се открива за какво съпрузите са по-голям стресов фактор – евентуално незадоволителното шерване на отговорностите на родител, както и работата у дома.

По-любопитен колорит от изследваното е една от многото посочени от дамите аргументи да се усещат уплашени от мъжете им – тъй като държанието им било детско, показват интервюираните.

Друг аспект е неналичието на време за покриване на всички отговорности, отчасти тъй като не получават задоволително поддръжка.

Стресът от своя страна може да бъде провокира и гузна съвест. Ако съпругите поемат съвсем всички отговорности по децата, семейството и работата, тогава цялата отговорност се стоварва на плещите им и в случай че нещо се обърка, те отключват възприятие на виновност.

Какви ограничения да се вземат при такива обстановки?

Най-лесният и явен отговор е мъжът да се занимава малко повече с домакинство. Споделянето на домакинската работа е една от предпоставките за сполучлив брак.

Двойките би трябвало да правят оценка повече взаимните си старания, тъй като всяка една работа е скъпа, даже да не е обвързвана директно с припечелване на пари. Когато дилемите се разделят на половина, те ще бъдат свършени по-бързо и по този начин ще могат да прекарват повече време дружно. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР