Натоварен с експлозиви камион се взриви на контролно-пропускателен пункт в

...
Натоварен с експлозиви камион се взриви на контролно-пропускателен пункт в
Коментари Харесай

Десетки жертви и ранени след самоубийствен атентат в Сомалия

Натоварен с експлозиви камион се взриви на контролно-пропускателен пункт в град Беледуейн в Сомалия, убивайки минимум 18 души и ранявайки други 40 други.Беледуейн, столица на регион Хиран, е център на последната огромна военна атака на сомалийското държавно управление против екстремистите от „ Аш Шабаб “, клона на Ал Кайда в Източна Африка. Експлозията е разрушила доста постройки.
Това, което се случи, е национална покруса. Думите не могат да изразят скръбта ни. Можете да си визиите какъв брой гъсто обитаем е този регион. Имаше 3 гаража, свързани един с различен, в които имаше доста коли и пасажери, и всички тези хора бяха убити в детонацията.
Исмаил Али – свидетел

Атаката, за която до момента не е поета отговорност, идва в миг, когато сомалийското държавно управление признава, че е претърпяло " обилни неуспехи " в офанзивата си против радикалните ислямисти от „ Аш Шабаб “. Тази седмица управляващите желаеха от Организация на обединените нации тримесечно отсрочване на плануваното за края на септември евакуиране на войските от Африканския съюз от страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР