НАТО възнамерява да продължи мисията си в , независимо от

...
НАТО възнамерява да продължи мисията си в , независимо от
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО запазва присъствието си в Афганистан

НАТО има намерение да продължи задачата си в, без значение от решението за редуциране наличието на американските сили в страната, съобщи през днешния ден генералният секретар.
Съединени американски щати редуцират наличието на своите войски в Афганистан в сходство с постигнатото с съглашение. Независимо от това, подготвителната задача на НАТО „ Решителна поддръжка ” ще продължи да работи в досегашната настройка. Европейските членове на алианса и партньорските страни потвърдиха, че резервират своите контингенти, сподели Столтенберг.
БГНЕС напомня, че в средата на ноември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че има намерение да редуцира броя на.
Предвижда се броят на войските в Ирак ще бъде скъсен с 500 на 2500, а броят на обслужващия личен състав в Афганистан ще намалее от 4500 на към 2500.
 Съединени американски щати стопира извеждането на войски от Афганистан до 15 януари Съединени американски щати стопира извеждането на войски от Афганистан до 15 януари
Съединените щати потвърдиха, че изтеглянето на войските им от Афганистан е замразено до 15-ти януари. Краят на задачата зависи от резулт...
Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Крис Милър съобщи, че този ход отразява политиката на Тръмп " да докара американските бойци в Афганистан и Ирак вкъщи ".
Йенс Столтенберг предизвести, че прибързаното евакуиране на американски и съюзнически войски от Афганистан може да докара до това страната още веднъж да се трансформира в " платформа за интернационалните терористи ".
Миналата седмица министър на защитата на Германия разгласи, че Съединени американски щати са удостоверили желанието си да замразят изтеглянето на своите войски от Афганистан до 15-ти януари 2021 година
Очаква се в идващите дни Вашингтон да заяви съответно кого и къде ще изведе., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР