НАТО смята да засили източния си фланг, предаде ДПА, като

...
НАТО смята да засили източния си фланг, предаде ДПА, като
Коментари Харесай

НАТО смята да засили източния си фланг. Вероятно и в България ще прати военни

" НАТО счита да ускори източния си фланг ", съобщи ДПА, като се базира на източници от Пакта.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 254
" Организацията на Северноатлантическия контракт е одобрила предложение за изпращане на подразделения в България, Румъния Словакия. Очаква се въпросното решение да бъде разисквано и взето на съвещанието на военните министри от страните-членки на Пакта. Заседанието е планувано за 16 февруари в централата на Алианса в Брюксел ", уточни още медията.

" Ако предлагането получи зелена светлина, първите подразделения може да дойдат в трите източноевропейски страни напролет на тази година ", добави ДПА.

Според немската осведомителна организация в България, Румъния и Словакия ще бъдат изпратени военни от Съединени американски щати и Франция. " Въпросните ограничения са реакция на агресивното държание на Русия ", добави ДПА.

По-рано генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг не изключи вероятността в Румъния да бъдат ситуирани бойни групи на НАТО. " Ние имаме сходни групи в Литва, Латвия, Естония и Полша и изследваме опцията да изпратим бойни групи и в Румъния ", сподели норвежкият политик.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 254  Боен транспортен съд на Съединени американски щати дебаркира в Сплит Боен транспортен съд на Съединени американски щати дебаркира в Сплит  Британският министър на защитата разисква в Москва рецесията към Украйна Британският министър на защитата разисква в Москва рецесията към Украйна  Байдън прикани американците в Украйна да изоставен страната Байдън прикани американците в Украйна да изоставен страната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР