НАТО ще покани Македония да се присъедини към алианса, след

...
НАТО ще покани Македония да се присъедини към алианса, след
Коментари Харесай

Столтенберг към Македония: Добре дошли сте в НАТО, но спорът с името да се реши

НАТО ще предложения Македония да се причисли към алианса, откакто бъде реализирано взаимноприемливо решение в разногласието за името с Гърция, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за организация МИА, обещано директно преди идването му на първо публично посещаване в страната.

На въпрос дали Македония ще получи покана за участие на срещата на върха на НАТО в Брюксел с краткотрайното й име Бивша югославска република Македония /БЮРМ/, Столтенберг отговори изрично, че алиансът не е трансформирал позицията си, предава Българска телеграфна агенция.

" Не. Позицията на НАТО остава непроменена. Всички решения в НАТО се одобряват с консенсус сред всички съдружници. На срещата на върха в Букурещ и на последвалите срещи те се съгласиха, че НАТО ще предложения страната ви да се причисли, откакто се реализира взаимноприемливо решение по въпроса за името в границите на Организация на обединените нации ", посочи Столтенберг в изявлението за МИА.

Той приветства възобновените договаряния сред Македония и Гърция, само че добави, че не е в неговите пълномощия решаването на въпроса за името.

Генералният секретар на НАТО идва довечера на посещаване в Скопие, само че формалните му срещи с македонски представители са планувани за на следващия ден. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР