НАТО се подготвя за най-голямото си учение от 1988 г.

...
НАТО се подготвя за най-голямото си учение от 1988 г.
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Руските олигарси продължават да трупат богатство

НАТО се приготвя за най-голямото си обучение от 1988 година насам, като в него ще вземат участие към 90 000 военнослужещи. Агенциите оповестяват, че сюжетът е евентуално съветско нахлуване на територията на съдружник от алианса. След като част от другите тактики не реализираха огромен триумф, очевидно наред е опция за отговор на директна военна офанзива.

Германският министър на обраната Борис Писториус още веднъж акцентира, че многократните закани от Кремъл, изключително против балтийските сътрудници на НАТО, не трябва да се подценяват. Той счита, че е належащо Германия да разиска опцията за съветска офанзива против страна от алианса, даже в случай че сега това наподобява малко евентуално.

Експерти предвиждат, че сходен сюжет може да се случи в идващите 5 до 8 години.

Със глобите, които наложи, Западът искаше да удари съветската стопанска система и елита в страната, като отговор след експлоадирането на войната в Украйна. Руските олигарси обаче не престават да натрупат благосъстояние, макар глобите, показва Нова телевизия в репортаж.

Статитистиката сочи, че съветските олигарси са забогатели още повече. Броят на съветските милиардери в края на предходната година даже е повишен. А в края на предходната година от Кипър изтекоха документи, които демонстрират по какъв начин олигарсите търсят малки врати, с цел да заобиколят финансовите ограничавания, наложени от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Виждаме, че последствията от глобите за доста съветски олигарсти бяха къси. В продължение на година-две в стопанска система на война и с помощта на високите цени на енергийните първични материали за тях, обстановката се успокои. Бих желала да подчертая, че тук приказваме единствено за глобите на Запада, що се отнася до съветските енергийни концерни. С въвеждането на глобите те отклониха още повече експорта си към Китай, Индия, Близкия Изток. Те откриха нови пазари - такива, които не са глобени ", изясни в предаването " На фокус с Лора Крумова " по NOVA Марта Ороз, публицист от ZDF.

Тя показва, че доста европейски страни оказват помощ за укриване на активити или имат слаби ограничения за попречване на прането на пари. Това значи, че Кипър не е единственото такова място, споделя още Ороз.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР