НАТО се отклони от целите на Устава на ООН за

...
НАТО се отклони от целите на Устава на ООН за
Коментари Харесай

Китайският посланик в Москва: НАТО обърка Европа, сега ще руши мира в Азия

" НАТО се отклони от задачите на Устава на Организация на обединените нации за поощряване на другарските връзки сред народите и подсилване на всеобщия мир. Въпреки общия мир и непоклатимост в Азиатско-тихоокеанския район, НАТО упорства да организира военни учения и да разпростира така наречен интервенции за независимост на корабоплаването в района, което подклажда напрежение и основава борба сред лагерите ", уточни китайският посланик.

По думите му разширението на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район " изрично не устоя на никаква рецензия от позиция на интернационалното право ". " Това излиза отвън рамките на концепцията за групова самозащита, разрешена от Устава на Организация на обединените нации. НАТО назовава себе си организация за групова защита, която упражнява правото на групова самоотбрана, само че продължава трансграничното си разширение с желанието да предизвика военна борба в Азиатско-тихоокеанския район ", уточни Джан.

" В този район няма мощ, която да съставлява опасност за НАТО, да не приказваме за евентуално въоръжено нахлуване. НАТО няма законно съображение да се базира на правото на групова самозащита ", изясни китайският дипломат в Москва.

" В Устава ясно се показва, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е главният орган, виновен за поддържането на интернационалния мир и непоклатимост... Разширяването на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район унищожава независимо откритите граници на географския му обсег, намесва се в пълномощията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и нарушава рестриктивните мерки на Устава на Организация на обединените нации за районните съглашения ", добави той.

По думите му през последните години НАТО " от ден на ден протяга ръцете си " в опит да се намеси в Азиатско-тихоокеанския район.

" Две следващи години НАТО предложения Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия да участват на срещата на върха на алианса и подписа самостоятелна стратегия за партньорство с тези четири страни. Освен това през 2024 година НАТО възнамерява да открие първия си офис за връзка в Япония. Амбицията на алианса да се придвижи на изток към Азиатско-тихоокеанския район се посреща с огромна нерешителност и мощна съпротива от страните в района ", сподели още китайският посланик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР