НАТО са разработили план от хиляди страници в случай на

...
НАТО са разработили план от хиляди страници в случай на
Коментари Харесай

RS: НАТО подготви таен план в случай на сблъсък с Русия

НАТО са създали проект " от хиляди страници " при положение на боен конфликт с Русия. До този извод стигна отговорният колумнист на Responsible Statecraft Иън Дейвис.

Сега този проект би трябвало да бъде утвърден и, съгласно наблюдаващия, това се възнамерява да стане на идната среща на върха на НАТО във Вилнюс. Тук ще се подават документите за утвърждение.

Предполага се, че сюжетът за директен боен конфликт сред Вашингтон и Москва ще се реализира за първи път след Студената война.

В същото време към този момент създаденият проект, както акцентира специалистът, е направен от непрекъснати военни представители в щаба на НАТО при закрити порти.

С други думи, документът е създаден без запознаване с проекта от самостоятелни специалисти.

Дейвис изясни, че заради неналичието на бистрота в процеса на военно обмисляне на НАТО, това е много сериозен проблем за демократичния контрол. По тези аргументи той прикани управлението на Алианса да бъде по-открито с обществеността, с цел да се увеличи доверието в дейностите на блока.

Дейвис цитира в публикацията си и изказване на ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.Последният на 10 май разгласи, че страните-членки на НАТО би трябвало да бъдат подготвени за спор с въоръжените сили на Руската федерация във всеки един миг. С него е склонен Карел Ржегка, шеф на Генералния щаб на чешките въоръжени сили.

Припомняме, че френският водач Еманюел Макрон сподели преди време, че съветският президент Владимир Путин е „ събудил “ НАТО с „ най-силен токов удар “ под формата на война в Украйна. Този факт обаче няма да спре Северноатлантическия алианс, който възнамерява да продължи да доставя оръжие на Киев.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР