НАТО разкритикува днес решението на Русия да се изтегли от

...
НАТО разкритикува днес решението на Русия да се изтегли от
Коментари Харесай

НАТО осъди изтеглянето на Русия от ДОВСЕ и заяви, че ще преустанови участието си в него

НАТО разкритикува през днешния ден решението на Русия да се изтегли от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) и съобщи, че възнамерява да прекрати присъединяване си в него за толкоз дълго време, колкото е належащо, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Съюзниците (от НАТО) осъждат решението на Русия да се изтегли от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) и военната ѝ експанзия против Украйна, която опонира на задачите на този контракт. Изтеглянето на Русия е най-скорошното ѝ деяние от серията ходове, които систематично подкопават евроатлантическата сигурност ", се споделя в изказване на НАТО.

" В тази връзка, като последица, страните от НАТО имат намерение да преустановят присъединяване си в ДОВСЕ за толкоз дълго време, колкото е належащо, в сходство с разпоредбите по интернационалното право. Това решение се употребява с цялостната поддръжка на всички страни от НАТО ", се акцентира в изказването.

По-рано през днешния ден Русия публично се изтегли от ДОВСЕ, който вкарва ограничавания за основни категории стандартни оръжия. Москва аргументира решението си с изказванията, че Съединените щати са подкопали сигурността след края на Студената война с дейностите си, ориентирани към разширение на НАТО.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР