НАТО работи за изпращане на повече системи за противовъздушна отбрана

...
НАТО работи за изпращане на повече системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО работи за изпращане на повече ПВО системи за Украйна

НАТО работи за изпращане на повече системи за противовъздушна защита в Украйна , сподели генералният секретар Йенс Столтенберг в четвъртък, добавяйки, че забавянето на даването на такава помощ вреди на напъните на Киев да устои на офанзивите на Русия, цитира думите му Ройтерс.

" Събрахме данни за другите системи за противовъздушна защита, които имаме в НАТО, и се съсредоточихме върху системите Patriot . И работим със съдружниците, с цел да подсигуряваме, че те преразпределят някои от своите системи в Украйна ", сподели той пред кореспонденти в коридорите на срещата на външните министри на Г-7 в Италия.

" Работим върху опцията за обезпечаване на повече акумулатори Patriot за Украйна. Ние сме в разговор с някои съответни страни ", сподели Столтенберг, наричайки доставката на Patriot " сериозна ", защото това е най-модерната отбранителна система, на която Алиансът може да разчита.

Столтенберг сподели, че други отбранителни системи също могат да бъдат предоставени на Украйна, в това число ракетната система земя-въздух NASALS.

" Забавянето на доставката на противовъздушна защита значи, че повече съветски ракети ще ударят задачите си в Украйна. Забавянето на доставката на муниции значи, че Русия ще може напредне повече по фронтовата линия ", добави той.

Столтенберг сподели, че съвещание на Съвета НАТО-Украйна ще се организира в петък и че се чака президентът на Украйна Володимир Зеленски да взе участие виртуално.

" Окуражен съм от уговорката и решимостта на съдружниците от НАТО да отстояват отбраната на Украйна ", сподели той пред кореспонденти, добавяйки, че има обнадеждаващи признаци, че.
 Русия вижда и с просто око неподходящата позиция на Украйна на фронта
Русия вижда и с просто око неподходящата позиция на Украйна на фронта

Колониалната помощ на Съединени американски щати нямало да промени обстановката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР