НАТО планира да увеличи запасите си от боеприпаси, които се

...
НАТО планира да увеличи запасите си от боеприпаси, които се
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО ще бъде до Украйна, колкото е необходимо

НАТО възнамерява да усили запасите си от муниции, които се изчерпват поради войната в Украйна, сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг пред кореспонденти, представен от Ройтерс.

" Войната в Украйна гълтам голямо количество муниции. Това слага нашите отбранителни промишлености напрегнат. Така че би трябвало да увеличим производството и да влагаме в индустриалните си мощности ", сподели Столтенберг.

" НАТО щв бъде до Украйна толкоз дълго, колкото би трябвало ", сподели още той.

Дори преди съветската инвазия в Украйна на 24 февруари предходната година доста страни от НАТО не успяваха да изпълнят задачите на Алианса за ресурси от муниции, защото водачите им смятаха, че войните на безсилие с широкомащабни артилерийски борби са част от предишното.

Но скоростта на доставките за Украйна, където войските на Киев изстрелват до 10 000 артилерийски снаряда на ден, изтощи западните ресурси и разкри пробиви в успеваемостта, скоростта и работната мощ на веригите за доставки.

" Ако Европа трябваше да се бие с Русия, някои страни щяха останат без муниции за дни ", сподели европейски посланик пред Ройтерс.

НАТО приключи изключително изследване на оставащите ресурси от муниции, сподели представител на блока пред Ройтерс, поискал анонимност.

" Тези цели на НАТО (за съществуване на боеприпаси), които си поставихме и всеки съдружник има съответна цел, не бяха изпълнени в по-голямата си част (преди войната в Украйна) ", сподели служителят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР