НАТО няма да позволи на Русия да й диктува своите

...
НАТО няма да позволи на Русия да й диктува своите
Коментари Харесай

Германия: НАТО няма да позволи на Русия да й диктува своите позиции

НАТО няма да разреши на Русия да й диктува своите позиции, даде да се разбере през днешния ден новата немска министърка на защитата Кристине Ламбрехт.

Ламбрехт сподели това в Литва, където направи при първото си посещаване в чужбина, откогато зае поста, на фона покачването на напрежението сред алианса и Москва поради Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да намерим излаз от тази напрегната обстановка. Трябва да си приказваме, което значи да обсъдим предложенията, които Русия направи... само че не е допустимо тя да постанова своите възгледи на сътрудниците от НАТО ", сподели немската министърка на защитата пред публицисти.

Тя акцентира, че за усмиряване на обстановката са нужни както дипломатически старания, по този начин и надеждни възпиращи качества.

Русия изиска в петък от Съединени американски щати и НАТО правно обвързващи гаранции, че ще прекратят военните си действия в Източна Европа и че Украйна няма да се причисли към алианса. Това са претенции, които Западът на процедура към този момент е отхвърлил, отбелязва Ройтерс.

Новата немска министърка на защитата посети през днешния ден бойци от Бундесвера, които са ситуирани във военната база в литовския град Рукла. Германия изпрати бойни елементи в някогашната руска република три години откакто Русия анексира украинския Кримски полуостров през 2014 година Целта на задачата им е да задържат възможна съветска офанзива и да завоюват време, до момента в който НАТО изпрати подкрепления, отбелязва Ройтерс.

Кристине Ламбрехт отхвърли да разяснява обява в немското списание " Шпигел " от през вчерашния ден, съгласно която командващият силите на НАТО в Европа, американският военачалник Тод Уолтърс, е изискал алиансът да откри военно наличие в България и Румъния като това, което към този момент има в Полша и балтийските страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР