НАТО наблюдава и е готова да се намеси, в случай

...
НАТО наблюдава и е готова да се намеси, в случай
Коментари Харесай

НАТО е готова за намеса заради застрашената стабилност в Косово

НАТО следи и е подготвена да се намеси, ако стабилността в Косово бъде застрашена, съобщи заместител генералният секретар на Алианса Мирча Джоана часове откакто локалните сърби оповестиха, че се отдръпват от присъединяване си в Народното събрание, администрацията и съдилищата на страната.

Повод за протеста стана заканата на косовското държавно управление да глоби локалните сърби, които откажат да сменят сръбските регистрационни номера на колите си с косовски.

С гледище Прищина да утвърди основаване на Асоциация на сръбските общини от работа се отдръпнаха и сръбските служители на реда, което принуди останалите им сътрудници да удължат промените си от 8 на 12 часа.

В северната част на град Митровица, която е обитаема със сърби, служители на реда не се виждат на никое място, а единствено италиански жандарми, които са част от мироопазващата задача на НАТО - KFOR, предава организация Ройтерс.

КФОР наброява към 3700 души. След като разиска обстановката със специфичния представител на Евросъюза за Западните Балкани Мирослав Лайчак, заместител генералният секретар на НАТО Мирча Джоана прикани държавните управления на Сърбия и Косово да проявят въздържаност и да не позволяват ескалация на напрежението.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР