НАТО констатира, че е невъзможно скоро да подобри отношенията си

...
НАТО констатира, че е невъзможно скоро да подобри отношенията си
Коментари Харесай

Русия: НАТО води двойна игра с нас, но няма как да седи на два стола едновременно!

НАТО установи, че е невероятно скоро да усъвършенства връзките си с Русия и в обозримо бъдеще те ще си останат сложни. Това написа в. " Комерсант " в коментар за срещата на външните министри на страните от алианса през вчерашния ден в Брюксел, отдадена на " заканите от страна на Руската федерация ".

Москва бе разкритикувана по всички посоки - упрекнаха я и в " дестабилизиране на обстановката " в други страни, и в " грубо угнетяване на политическото инакомислие " на лична територия. Участниците в срещата прочее не се отхвърлят и от разговор с Русия, отбелязва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Руското външно министерство не остави без внимание изказванията, прозвучали от Брюксел, прибавя " Комерсант ". " Заловете се с проблемите във вашите страни членки. Те изискват незабавна интервенция: имунизацията, рецесията, правата на индивида в страните от НАТО. Щом решите, незабавно ще стартираме да изследваме вашия опит. Но единствено сполучливия ", цитира всекидневникът говорителката на ведомството Мария Захарова.

Срещата мина под лозунга " Русия е опасност ", установи " Известия ".

При днешните настройки в НАТО няма шансове да се възстановяват връзките на Москва с алианса. Пактът е избрал Русия освен за конкурент и зложелател, а за инструмент, посредством който да резервира единството в редиците си и да обезпечи възходящо финансиране за своите стратегии. Това е основната линия на Съединени американски щати и най-близките им съдружници, а останалите страни от Европейски Съюз са принудени да се подчинят, разяснява зам.-председателят на съветския сенат Константин Косачов.

Независимо от нападателната реторика участниците в блока не отхвърлят опцията за разговор с Москва, в това число посредством Съвета Русия-НАТО, показва вестникът, само че назовава това " двойна игра ". Докато страните от алианса градят недоброжелателна политика и трансферират върху Русия отговорността за личните си рецесии, срещи в Съвета няма да са целесъобразни, декларира Дмитрий Новиков от външнополитическата комисия в Държавната дума.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през вчерашния ден в Брюксел, че на нападателна Русия би трябвало да бъде даден отпор. Той съзира " експанзия " в " разширението на военното господство " на Москва в пространството от Арктика до Кавказ и повишаването на " ракетната опасност ", написа " Утро ".

Проявата събра освен министри от страните в НАТО, само че и представители на партньорски страни и обединявания, по-специално на Европейски Съюз, Финландия и Швеция. Ръководителят на алианса се възползва от това и прикани за отпор на Москва с обединените старания на всички сътрудници на Северноатлантическия блок, прецизира онлайн изданието.

" Московский комсомолец " цитира думи на Столтенберг, че Русия " ускорява репресивните ограничения на своя територия и агресивното си държание отвън рамките й ". " Активизираме съдействието с нашите сътрудници като Грузия и Украйна. Според мен това изпраща явен сигнал до всеки евентуален съперник на НАТО ", декларирал генералният секретар на пакта и изискал " доста да се усили " финансирането на алианса.

Столтенберг предложи НАТО да стане площадка за полемики по различията сред страните членки по отношение на плана за газопровод " Северен поток-2 ", обръща внимание печатът в Русия.

За длъжностните лица от НАТО е служебно обвързване да се притесняват от Русия и от " съветската експанзия ". И щом Русия не демонстрира експанзия във военната сфера, те ще търсят някаква " скрита експанзия ", " хибридна експанзия " или друга " експанзия ", изразена по други някакви способи. В подтекста на тази натовска визия се възприемат и енергийните планове на Русия, цитира РИА Новости коментар за съветското радио " Спутник " на Станислав Бишок, изпълнителен шеф на интернационалната организация за избирателен мониторинг CIS-EMO.

НАТО би трябвало да избере един от двата стола - или да води разговор с Русия, или да я възпира. Това съобщи Константин Гаврилов, който управлява съветската делегация на договарянията за военна сигурност и надзор над въоръженията във Виена, осведомят РИА Новости и " Лента ".

По думите на Гаврилов Северноатлантическият съюз не ще може да седи на двата стола по едно и също време. Руският посланик акцентира, че е невероятно да се укрепва доверието във военната сфера, щом НАТО " продължава активността си и ускорява своето наличие покрай границите на Русия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР