Натискът върху социалната система все още не е застрашаващ, данните

...
Натискът върху социалната система все още не е застрашаващ, данните
Коментари Харесай

Сачева: Социалната система все още издържа на натиска

Натискът върху обществената система към момента не е грозящ, данните са динамични и се усилват. Затова желаеме актуализация, с цел да ни даде най-хубава отбрана за най-лошият сюжет. Това сподели на песконференция в Министерски съвет общественият министър Деница Сачева и добави: Готвим се за най-лошото.
Общият брой на всички издадени болнични досега е 176 086, болничните  по причина карантина са 5 282, болнични с инструкции за ковид – 2 072. Важно е, че в случай че предходната седмица междинният брой на болничните за седмица е бил 300 - 350 дневно, от началото на тази седмица междинният им брой е към този момент 670 до 700 дневно. Това сподели още общественият министър.
Тя направи доклад на свършеното от министерството и изясни какви групи от хора са обхванати от обществените ограничения. Има и добра вест - 603-ма души са си намерили работа на 31 март.
Има доста сигнали за безработни с необработени документи от шеф, сподели Сачева и ги посъветва: Да се записват в Бюрата по труда, по-късно ще си подадат документите - периодите са удължени с 14 - дни след края на изключителното състояние - което към този момент е до 13 април.
По схемата 60 на 40 към този момент има подадени 59 заявки. Очакваме да набъбнат доста, сподели министърът. До края на седмицата се чака утвърждението на проекта от Европейска комисия, с цел да може още идната седмица да стартира и разплащането по мярката, изясни тя.
Лични асистенти : Има 2389 души с подадени заявки за обществената услуга. 31 365 настоящите сега са 133
 
Очаквайте детайлности
Цялата конференция в Министерския съвет, можете да видите в идващото видео.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР