Натискът на ЕС върху Унгария се засили заради , забраняващ

...
Натискът на ЕС върху Унгария се засили заради , забраняващ
Коментари Харесай

Орбан към ЕС и Лайен: Каквото и да правите, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца

Натискът на Европейски Съюз върху Унгария се ускори поради, забраняващ изобразяването или популяризирането на хомосексуалност за лица под 18 години, оповестява БиБиСи.

Очаква се евродепутатите да гласоподават скоро за резолюция , призоваваща Европейски Съюз да форсира правосъдните дейности против унгарското законодателство . Председателят на комисията на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен съобщи, че законът е " срам ", който опонира на " главните полезности на Европейски Съюз ".

Унгарският министър председател Виктор Орбан отвърна на удара , като съобщи, че учебната политика е въпрос на Унгария , а не на " брюкселските бюрократи ". " Каквото и да вършиме, няма да допуснем ЛГБТ деятели в детските градини и учебни заведения на нашите деца ".

Европейски Съюз има пълномощието да понижи бюджетните разпределения за държава-членка , за която се откри, че е нарушила нормите на правовата страна на Европейски Съюз.

Критиците споделят, че законът приравнява хомосексуалността с педофилията и водачите на Европейски Съюз показаха мощна рецензия, а холандският министър председател Марк ".

" Това законодателство употребява отбраната на децата като опрощение за дискриминация против хората заради тяхната полова ориентировка ", съобщи фон дер Лайен в сряда.
 Лайен заплаши Унгария, че ще усети цялостната мощ на закона на Европейски Съюз
Лайен заплаши Унгария, че ще усети цялостната мощ на закона на Европейски Съюз

За Европейски Съюз няма по-голям въпрос от " нашите полезности, еднаквост " и полова ориентировка

Новите правила , въведени от дясното държавно управление на Унгария, се концентрират върху увеличение на наказванията за наказани педофили , само че на 15 юни беше признато изменение, забраняващо изобразяването или популяризирането на хомосексуалността измежду лица под 18 години .

Преподаването на полово обучение в учебните заведения ще бъде лимитирано до хора, утвърдени от държавното управление. Все още не е ясно какви ще бъдат глобите за нарушение на закона.

Унгария вкара редица сходни решения, откогато министър председателят Орбан пое властта през 2010 година През декември 2020 година Народното събрание забрани на еднополовите двойки да осиновяват деца.

По-рано същата година страната одобри закон, който пречи на хората законно да трансформират пола си . Унгария също не признава гей бракове .

Орбан е необятно подложен на критика в Европейски Съюз, упрекнат е в ограничение на правата на мигрантите и други малцинства , политизиране на съдилищата и медиите и толериране на антисемитизма.

Той споделя, че пази християнските полезности на Унгария в Европа, която е обхваната от ляв демократизъм .
 Орбан назова ръководителите на Европейски Съюз
Орбан назова ръководителите на Европейски Съюз " колонизатори " поради анти-ЛГБТ закона

" Те желаят да ни кажат по какъв начин да живеем живота си и по какъв начин да се държим. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР