Наталия Вовк - Шабан, заподозряна в убийството на журналистката и

...
Наталия Вовк - Шабан, заподозряна в убийството на журналистката и
Коментари Харесай

Бащата на Наталия Вовк каза, че дъщеря му е отишла в Европа като бежанка

Наталия Вовк - Шабан, обвинена в убийството на журналистката и политически анализатор Дария Дугина, преди време е отишла в Европа като бежанка, само че скоро се е върнала, заяви баща ѝ пред РИА Новости.
" Тя беше в Европа. Мисля, че във Франция. Като емигрант. После не й хареса, върна се в Полша, а след това в Украйна ", сподели той. Според него дъщеря му му се обадила преди няколко дни и загатнала, че е в Прибалтика.

" Разговорът беше: " Как си? " Тя отговори: " Добре съм, добре съм ". Тя общуваше по интернет, скайп или нещо сходно. Тя сподели, че е в Литва ", прибавя бащата на обвинената.
Той означи, че не знае по какъв начин щерка му се е озовала в Русия. 
Освен това бащата на Вовк удостовери, че тя е служила в украинските въоръжени сили, само че не в батальона " Азов ". Според него тя е била уволнена от армията по здравословни аргументи.

" Тя сподели, че са ги завели на стрелбище. Но не знам дали са стреляли там, или не ", сподели бащата, като означи, че щерка му въобще не е взела участие в по този начин наречената антитерористична интервенция в Донбас.

На 20 август вечерта журналистката и политически анализатор Дария Дугина почина след гърмеж. Тя шофираше автомобила на татко си Александър Дугин, който избухна в пламъци на Можайското шосе в Одинцовски регион, Московска област. Според следствието в колата е избухнало взривно устройство.
ФСБ откри, че закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби, а причинител е Наталия Вовк, която влиза в Русия на 23 юли дружно с 12-годишната си щерка и наема апартамент в къщата, където живее Дугина.

Наталия Вовк
От известно време Вовк следи момичето, за което употребява автомобил " Мини Купър ", на който три пъти сменя регистрационните номера. В деня на убийството тя и щерка ѝ били на литературния и музикален фестивал " Традиция " и откакто Дугина напуснала събитието, тя направила следен гърмеж на своя джип Toyota Land Cruiser Prado. След това Вовк и момичето отпътуват за Естония.

Според хакерската група RahDit 43-годишната украинка преди този момент е служила в националния батальон " Азов " *, а моминското ѝ име е Шабан.

Президентът Владимир Путин подписа декрет за посмъртното награждаване на Дугина с Ордена за смелост.
Източник: РИА Новости
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР