Наталия Христова Бакалова положи клетва като нов общински съветник от

...
Наталия Христова Бакалова положи клетва като нов общински съветник от
Коментари Харесай

Общински съвет Благоевград одобри актуализация на бюджета на Община Благоевград

Наталия Христова Бакалова постави клетва като нов общински консултант от листата на локална коалиция “Обединена Социалдемокрация “ /ПП „ Оперативно справочно дело “,ПП „ ЗНС “/.

Това се случи по време на днешното изключително съвещание на Общински съвет Благоевград. Тя влиза в локалния парламент на мястото на Христо Ковачки, който подаде молба за овакантяване на Общински съвет. Наталия Бакалова е несемейна с един наследник, който е студент.

Общинските съветници гласоподаваха единомислещо тя да попълни състава на непрекъснатите комисии, в които бе член Христо Ковачки. Това са: Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне, Комисия по устройство на територията, комунално- битово обслужване, екология и превоз и в Комисия по тъжби и надзор осъществяването на решенията на обс и мониторинг на публичните и възлагателните поръчки.

Днешното изключително съвещание на локалния парламент продължи с полемика по изключителна точка, касаеща предложение, по отношение на вдишване на дълготраен дълг посредством финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове за осъществяване на капиталово желание. То бе докладвано от общинския консултант

Исмет Узунов.

След бурни диспути, Общински съвет Благоевград одобри предлагането с 24 гласа „ ЗА “, 12- „ Против “ и 0-„ Въздържал се “.

Местния парламент даде позитивен избор, по отношение на предложенията за Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на локалните налози на територията на община Благоевград и Проект на Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.

Те бяха докладвани от Красимир Роячки – Председател на КИИНП.

Приета бе изключителната точка, касаеща предложение за приемане на обновената бюджетна прогноза за интервала 2023 - 2025 година на постъпленията от локални доходи и разноските за локални активност.

Общинските съветници през днешния ден дадоха и позитивен избор на предлагането за Издаване на общинска гаранция в интерес на СБАЛО " Свети Мина " ЕООД - Благоевград.

На извършеното през днешния ден изключително съвещание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 10 решения.

След привършване на дневния ред, заместник-председателят Георги Корчев, който председателстваше през днешния ден, закри изключителното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР