Настроенията в ЦСКА и Левски скоро не са били така

...
Настроенията в ЦСКА и Левски скоро не са били така
Коментари Харесай

Синята тъга срещу червената сила

Настроенията в ЦСКА и Левски скоро не са били по този начин полярни, както в навечерието на дербито от 30-ия кръг в Първа лига. " Червените " се намират единствено на три точки от върха, като им следва и още един мач с водача Лудогорец. Тимът на Любо Пенев загуби първия полуфинал за Купата на България от Ботев (Пловдив), само че при резултат 2:3 на " Българска войска " домакините ще имат много съществени шансове да извърнат нещата в своя изгода и да стигнат до край. А там най-малко на доктрина ги чака по-лек противник (99,9% другият пловдивски отбор - Локомотив, разгромил Септември с 4:0 в първия мач). С други думи, пред ЦСКА е отворен маршрутът не просто за един трофей, а за дубъл.

При Левски няма късмет даже за една купа. Загубата от Лудогорец с 0:2 още един път отдалечи " сините " от челото на класирането, откакто за повторно в границите на един месец те получиха опция да съкратят изоставането от първото място. За другия шампионат е ясно още от есента. На всичко от горната страна отборът от " Герена " зависи от съботния противник във връзка с директното класиране в Лига Европа. Никой в Левски няма да признае, че избира " алените " да отстраняват Ботев и след това да вземат трофея, само че простата сметка сочи, че в случай че това се случи, третото място ще носи напряко квота за клубните шампионати. Ако нещо може да служи за утешение на " сините " е, че дистанцията до четвъртото място е по-голямо от това до първото. Т.е. най-малко бронзът е обезпечен.
 Снимка 381004
Източник:

На всичко от горната страна Левски е и тимът със доста повече проблеми преди дербито. Срещу Лудогорец на Георги Дерменджиев се наложи да употребява много различна групировка, в която включи юношите на клуба Деян Иванов, Илия Юруков и Станислав Иванов. Сега терзанията са свързани с присъединяване на водещия изпълнител на отбора Станислав Костов. Негово вероятно неявяване ще бъде още един удар по затъналия в проблеми " наследник " тим.

Дали обаче Левски е толкоз жертван против ЦСКА в сегашния миг? Фактът, че " сините " завоюваха дуела против същия противник, воден от същия треньор, преди няколко седмици приказва, че възможностите това да се случи още веднъж са напълно действителни. Но тогава " алените " изгубиха с автогол и имаха недоволства (каквито акцентират съвсем след всеки мач) от съдийството. Не може да се отхвърли, че след този дуел тимът на Любослав Пенев показва осезателен напредък. Това не може да се твърди за представянето на състава, воден от Георги Дерменджиев.
 Снимка 408564
Източник:

Доказателство са точно мачовете против Лудогорец. При двете гостувания в Разград ЦСКА записа победа за Купата, с която изхвърли първенците от шампионата, и тъждество в шампионата. А " сините " в два мача пред своя аудитория, освен това пред цялостните трибуни на стадион " Георги Аспарухов " в първия, не съумя да вземе и точка. И гол не вкара.

В сегашния миг наподобява много обикновено да се установи, че ЦСКА има по-добре окомплектован състав и играе по-добър футбол. Всичко накланя везните към " аления " ъгъл. По-силен от " синята " горест е единствено " синият " безпорядък. Но пък на " Герена " нерядко най-големият мрак е падал тъкмо преди изгрева. Освен това Левски има защо да играе - за себе си. Ако стигне най-малко до второто място - допустимо е при победа в съботното дерби, отборът на Дерменджиев няма да зависи от никого във връзка с класирането си за евротурнирите.
 Снимка 408570
Източник:

Въпросът е дали тези играчи на " Герена " имат и темперамент да печелят толкоз значими мачове. Няколко дни, откакто от този свят си отиде още един популярен футболист на Левски - Александър Костов, на играчите би трябвало да им бъдат припомнени думите му по какъв начин би трябвало да играят за достойнството на Л-то върху фланелките.

Иначе в ЦСКА имат състезателен превес все още, само че демонстрират и податливост да подценяват противника в такива обстановки. Ако го създадат, това може да ги лиши най-малко от едната фантазия за трофей. Любослав Пенев е наясно с това и ще се опита да защищити " алените " от блаженство. Именно вероятно самозабравяне в ЦСКА, както както и изхабяването от първия полуфинал против Ботев, дават някакви шансове на Левски. И за двата тима мачът в някакъв смисъл в действителност е следващ финален късмет. Въпросът е кой ще го употребява по-рационално.
 Болките в коляното няма да спрат Станислав Костов за борбата с ЦСКА
Болките в коляното няма да спрат Станислав Костов за борбата с ЦСКА

Нападателят ще стартира като титуляр в дербито
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР