Настроението на всички черноморци е приповдигнато след назначението на Илиан

...
Настроението на всички черноморци е приповдигнато след назначението на Илиан
Коментари Харесай

Ето как две легенди на Черно море и професор посрещнаха Илиан Илиев на Тича

Настроението на всички черноморци е приповдигнато след назначението на Илиан Илиев за старши треньор на отбора от „ Тича ”. С неговото наличие в клуба са свързани очакванията за едно по-добро бъдеще на тима, който единствено преди към 3 години за първи път в историята си подвигна Купата и Суперкупата на България.

„ Народно дело Седмицата ” потърси двама някогашни съотборници на Илиан в Черно море и един потомствен ВИП-фен, с цел да разбере по какъв начин одобряват второто треньорско завръщане на Илиев в родния му клуб и какво чакат от него.

---

Големият халф на Черно море Милен Бакърджиев разгласи, че завръщането на Илиан Илиев в родния им тим е най-верният и верен избор сега.



„ Радвам се, че Илиан застава на кормилото на Черно море. За мен няма подозрение, че с безспорния си престиж, качества и умения той ще води тима нагоре, и ще способства да играе добър футбол и да записва почтени класирания ”, сподели за „ Народно дело Седмицата ” Бакърджиев.

Последният е бил плеймейкър на „ моряците ”, когато Илиан прави първите си стъпки в мъжете под управлението на Божил Колев в края на 80-те години на предишния век.

„ След като видях първите стъпки на Илиан в представителния отбор, към този момент знаех, че ще стигне надалеч. Логично съумя като футболист, а в този момент прави същото и като треньор ”, добави Бакърджиев.

Той, обаче посочи, че върху плещите на Илиан Илиев ще тегне и огромен психически товар, защото упованията от него са огромни.

„ Работата на нашите фрагменти постоянно се следи под лупа. Затова е належащо черноморците да оказват помощ на Илиан, а не да го оставят самичък, изключително в случай че минава през сложни моменти. Задължително ще му би трябвало и нова селекция ”, пожела Милен.

Според него ще е хубаво, в случай че се изготви перспективна идея за развиването на Черно море в идващите 5-10 години, с цел да има една основа, върху която да стъпи тимът и да се надгражда.

„ Във Варна има условия и условия за правене на огромен футбол. Специално в Черно море пък хората и нашите почитатели са с един друг вид просвета и схващане за футбола. Ако приемем също, че до 2-3 години ще е подготвен и новият градски стадион, при една изрядна организация и вярна работа на всички – фрагменти, шефове, треньори и аудитория, тези 22 000 места на новото оборудване ще се окажат малко. Дори и от футболът да се прави бизнес. Тогава Варна, а не други градове, както е в този момент, ще са център на футбола в България ”, приключи Бакърджиев. 

---

Бившият състезател на „ моряците ” Станислав Стоянов разкри, че най-силното качество на Илиан Илиев е умеенето му да стимулира футболистите. Както е известно, двамата бяха съотборници на „ Тича ” през сезон 2003/2004, а в интервала юни 2004/март 2006 Илиан бе треньор на Стоянов в Черно море.



„ Илиан има тъничък метод към играчите и съумява да извлече максиума от капацитета им. Голям мотиватор е и постоянно придава вярната психическа конфигурация на своите подопечни за мачовете. Друго, което ми е направило усещане от взаимната ми работа, е че намира благоприятни условия и метод да се оправя в най-трудните моменти и да ги преодолява ”, сподели за „ Народно дело Седмицата ” Станислав.

Той подсети, че Илиан е измежду най-успешните и уважавани персони в историята на футбола в Черно море и Варна, и сигурно ще бъде признат добре от цялата черноморска общественост.

„ Сред перипетите и слабите резултати предходната есен, на Черно море му трябваше само човек като Илиан. Въпреки неприятното завещание, с неговото завръщане и поради проблемите на Верея и непостоянството на Славия, считам, че ние ще продължим да сме в играта за топ 6. Но даже и да не успеем да играем с най-хубавите в плейофите, доверието към Илиан ще остане същото, защото всички черноморци са уверени, че той ще върне отбора там, където му е мястото и под негово управление ще играем нападателен, атакуващ и прелестен за окото футбол ”, приключи Станислав.

----

Оптимист, че Илиан Илиев ще върне позитивните страсти на „ Тича ”, потомственият черноморец проф. доктор Ара Капрелян.



„ Илиан е мощната и авторитетна персона, от която се нуждаехме. След разочароващия минал сезон той ще върне страстите и усмивките на всички черноморци. Вярвам, че под негово управление нашият тим ще играе добър и съвременен футбол, а триумфите ще идват от единствено себе си ”, съобщи за „ Народно дело Седмицата ” Капрелян.

Той се надява този път Илиан Илиев да остане дълго на „ Тича ” и ще построи един можещ и побеждаващ Черно море, който ще е фактор в елита и с който всички ще се преценяват.

„ Черноморците постоянно ще сме твърдо зад Илиан. Да, програмата ни в оставащите 6 кръга до плейофите, е изключителна тежка, само че аз съм уверен, че ще забележим положителна смяна в игровото държание на тима, което ще е причина за бъдещи триумфи и положителни класирания. Щом взехме двете купи и скоро ще имаме съвременен стадион, пътят на Черно море е единствено един – нагоре. А Илиан Илиев е точният човек за осъществяване на сходен трогателен план ”, приключи проф.д-р Капрелян.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР