Настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване при спазване на всички

...
Настоявам за пълно, обективно, всестранно разследване при спазване на всички
Коментари Харесай

Йорданова: Настоявам за обективно и пълно разследване

Настоявам за цялостно, обективно, всестранно следствие при съблюдаване на всички права на засегнатите страни, разяснява министърът на правораздаването Надежда Йорданова, пред медиите в Народното събрание, ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова при акция на Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според нея Министерство на вътрешните работи работи в границите на своите пълномощия, при провеждането на задържанията нощес .

Тя добави, че има процесуален ред, при който могат да бъдат отправени обвиняванията, терзанията и недоволствата против дейностите на полицията.

"Нека да дадем време на проверяващите органи да свършат своята работа “,

сподели Йорданова и добави, че чака всички органи в България да приложат закона по идентичен метод – обективно и законосъобразно.

Лидерът на опозиционната партия ГЕРБ и някогашен министър председател на страната Бойко Борисов беше арестуван нощес в дома си.

Министерство на вътрешните работи заяви, че е в ход огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. От министерството допълниха, че се правят претърсвания и изземвания, арестувани са и някогашният министър на финансите Владислав Горанов, някогашният народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова и пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова. По-късно стана ясно, че Стоянова не е арестувана.

Борисов беше отведен в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП),

а юристът му Менко Менков по-късно разгласи, че на Борисов не са повдигнати обвинявания, досъдебното произвеждане е формирано от Министерство на вътрешните работи на 17 март при изискванията за необходимост и става въпрос за инспекция, формирана по сигнал от съдружие "Боец " от 10 декември 2021 година От прокуратурата обявиха, че не са осведомени за осъществяване на дейности по следствия "по необходимост " по отношение на политически лица. От държавното обвиняване показват, че с оглед известието на Министерство на вътрешните работи за огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, според еврорегламент способена да проверява би следвало да е Европейската прокуратура.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР