Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да

...
Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да
Коментари Харесай

Пеевски: Един самозабравил се министър унизи парламента

Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста, декларира Делят Пеевски, ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи. Скандален е фактът, че министърът на защитата Тодор Тагарев пренебрегва Народното събрание от ритуала с бойните флагове на Богоявление, показва Пеевски.

" Един самозабравил се министър унизи Народното събрание ", показва Пеевски. Скандален е фактът, че министърът на защитата Тодор Тагарев пренебрегва Народното събрание от ритуала с бойните флагове на Богоявление, декларира той и добавя, че този акт е жестоко тъпчене на българската Конституция и оскърбление на Народното събрание.

Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от Народното събрание, показва още Пеевски. Той поучава Тагарев " да отвори Конституцията, да я прочете доста деликатно и да осмисли доста тъкмо мястото си като представител на изпълнителната власт, като прислужник на народа ".

Пеевски счита, че Тагарев " плахо избяга от отговорност, като не пое нито едно значимо решение, което можеше да вземе самичък, а прехвърляше на Народното събрание да извършва евроатлантическите задължения на страната ". " А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място ", добавя ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. Според него Тагарев е евроатлантик единствено на думи и поза.

Няма да допуснем Народното събрание да бъде унижаван от един министър, добавя Пеевски. " Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно открития ред на правовата страна. И няма да допуснем никой овластен да се пробва да се упражнява в лична изгода върху Конституцията, с цел да резервира персоналния си интерес ", декларира Делян Пеевски, представен от пресцентъра на Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден във Виетнам, където е на публично посещаване, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че ще изиска информация от Министерството на защитата дали са били поканени депутатите на обичайния водосвет на бойните флагове на Богоявление през вчерашния ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР