Настоящият външен министър на Австрия Себастиан Курц е най-вероятният нов

...
Настоящият външен министър на Австрия Себастиан Курц е най-вероятният нов
Коментари Харесай

Себастиан Курц ще е новият канцлер на Австрия?

Настоящият външен министър на Австрия Себастиан Курц е най-вероятният нов канцлер на страната. Новият ръководител на Австрийската национална партия (АНП), станал прочут първо като най-младият министър на външните работи на страната, а по-късно и с твърдата си позиция по отношение на мигрантския поток, се радва на най-вече утвърждение измежду гласоподавателите. По-голяма част от австрийците афишират, че ще поддържат Австрийската АНП и нейния нов ръководител Себастиан Курц на идните избори за Национален съвет (долната камара на австрийския парламент), съобщи БГНЕС. Данните са на Института за маркетингови проучвания (GfK).

Близо две месеца преди изборите на 15 октомври партията на Курц не престават да удържа преднината си пред останалите политически сили. Ако вотът трябваше да се организира в неделя, за АНП ще гласоподават 32% от гласоподавателите. На второ място се подрежда Социалдемократическата партия на Австрия и нейният ръководител и настоящ канцлер Кристиан Керн с 25%. Челната тройка се добавя от Австрийската партия на свободата и нейният водач Хайнц-Кристиян Щрахе. За нея имат желание да гласоподават 22% от гласоподавателите. Четвъртата позиция се поделя сред партията "Зелените " и "Списъкът на Петер Пилц " с по 6%. След тях застава "Нова Австрия " с 5%.

На 15 октомври в Австрия ще се проведат предварителни избори за Национален съвет. В момента в страната се води подготовка за вота, макар че формалната предизборна конкуренция ще стартира през септември. Основната битка за мястото на канцлера ще се разиграе сред сегашния водач Кристиян Керн от социалдемократическата партия и външният министър Себастиан Курц от консервативната АНП.

Рейтингът на младия и упорит Курц продължава да пораства със обилни темпове, най-много поради безапелационната му позиция за цялостно ограничение на потока от незаконни мигранти към страната и затваряне на австрийската граница при положение на рецесия, написа организация ТАСС. Той също по този начин беше и основател на възбрана за носене на бурки на публични места, която беше призната и ще влезе в действие от октомври, дружно с стратегия за образование на бежанците на немски език и австрийска просвета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР