Настоящият сезон за Балкан (Ботевград) се оказва доста тежък от

...
Настоящият сезон за Балкан (Ботевград) се оказва доста тежък от
Коментари Харесай

Ренесансът в играта на Божидар Аврамов

Настоящият сезон за Балкан (Ботевград) се оказва много тежък от позиция на кадровите проблеми, които отборът изпитваше както при започване на акцията, по този начин и във вчерашния дуел против Левски Лукойл (тимът беше без Станимир Маринов, Крис Минков, Здравко Христов и Марин Маринов). Ботевградчани стартираха нерешително сезона и позволиха 3 следващи домашен загуби, преди да намерят своя темп и най-накрая да стартират да натрупат победи. Класирането на настоящите първенци на България за плейофите на ФИБА Къп в края на януари обаче може и да се окаже преломен миг за акцията на " зелените ", само че то нямаше по какъв начин да пристигна без съществуването на един от водещите български баскетболисти през последното десетилетие - Божидар Аврамов.



Гардът, който също не играе на 100% от опциите си, подсети за себе си точно в дуелите от континенталната конкуренция, изключително в този с румънския Орадя. Тогава Божо изригна в основните минути от мача, с цел да донесе по този начин значимия триумф на ботевградчани, който им оказа помощ да запазят шансове за класиране към Топ 16 на втория по мощ шампионат на ФИБА. В решителния двубой против Бешикташ Аврамов още веднъж потвърди нещо, което по принцип не би трябвало да е под подозрение - че е състезател за огромните мачове. 19 точки, няколко основни наказателни изстрели в края и плейофи за Балкан.



През сегашния сезон 30-годишният стрелец записва приблизително по 9.7 точки, 2.7 битки и 4.5 асистенции при 65% пукотевица за две точки и 32% за три в 15 мача от Националната Баскетболна Лига. Да, през вчерашния ден той нямаше ден от далечно разстояние против Левски Лукойл и е реалност, че пропусна значим изстрел за равнене на резултата в края. Но е задоволително, чe вкара 13 точки и не спря да се бори 31 минути на паркета, макар че старши треньорът Йовица Арсич разкри, че Аврамов е имал проблеми и не е упражнявал в последните три дни. Преди два кръга и водачът в класирането след второто завъртане Рилски състезател усети, че Божо се завръща към най-хубавата си форма. 17 точки, 5 битки и 8 асистенции за КПД от 27 и победа за Балкан със 76:71 в Самоков.

За страдание, характерът и волята на Аврамов няма да оказват помощ на националния тим на България за решителните дуели с Латвия и Босна и Херцеговина. Стрелецът не бе измежду определените от селекционера Росен Барчовски за последния квалификационен прозорец за ЕвроБаскет 2021. Решение, което стана обект на доста въпроси, само че и което е тематика на различен диалог.

Снимки: Балкан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР