Настоящият руски президент Владимир Путин е имал лична идентификационна карта,

...
Настоящият руски президент Владимир Путин е имал лична идентификационна карта,
Коментари Харесай

Откриха тайна лична карта на Путин от Щази

Настоящият съветски президент Владимир Путин е имал персонална идентификационна карта, издадена от източногерманската държавна сигурност по време на Студената война. Това разкрива вестник " Билд ", който разгласява извадки от архивите на някогашната Щази - Министерството на държавната сигурност на Германска демократична република.

28 години след разпада на Източна Германия архивите на тайната полиция разкриват, че Владимир Путин - някогашен офицер на руското разузнаване Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е имал свободен достъп и до немската държавна сигурност. 

33-годишният по това време майор Владимир Путин получава персонална карта на 12 декември 1985 години от Министерството на държавната сигурност. Освен фотографията на Путин, картата съдържа неговият автограф и формален щемпел. Документът е бил годен до края на 1989 година Картата е открита в досие на отделението на Щази в Дрезден, което се занимавало с набирането и обучаването на сътрудници. 

Ръководителят на архивите Конрад Фелбер разяснява пред изданието, че до този миг не е било ясно, че Путин е имал директни връзки с Щази, защото името му се появява даже и в листата със руски боен личен състав на територията на Германска демократична република. 

Досега беше известно, че като чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Путин е живеел в къща на ул. Ангелика в Дрезден, която делял с други сътрудници на разузнаването. Малко по-късно към него се включила и брачната половинка му Людмила дружно с щерка им Мария, където живеели в шестетажен панелен блок. 

Втората им щерка е родена през 1986 година в Дрезден. Путин е членувал в риболовен клуб, обичал да кара Лада Жигули и пиел бира Радебергер в обичания си бар " Zum Thor ".

Обяснението за издадената от Щази карта е в това, че като сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Путин е работил под прикритие. Картата му разрешавала свободен достъп до министерството, само че се допуска, че това му отваряла и вратата за рекрутиране на сътрудници. 

Засега не е ясно за какво той е върнал картата вместо да я унищожи преди да се върне в Москва при започване на 1990 година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР