Настоящите политики по отношение на климатичните промени на Китай, Русия

...
Настоящите политики по отношение на климатичните промени на Китай, Русия
Коментари Харесай

Китай, Русия и Канада водят планетата към катастрофално затопляне

Настоящите политики във връзка с климатичните промени на Китай, Русия и Канада ще тласнат света над пагубните 5 градуса по Целзий стопляне. Това демонстрира изследване, което класира задачите, сложени по отношение на климатичните промени в разнообразни страни, написа английският в. " Гардиън ".

Съединени американски щати и Австралия са единствено малко след тях , като и двете тласкат нарастването на световната температура рисково над 4 градуса над прединдустриалните равнища, се показва в отчета, до момента в който даже Европейският съюз, който нормално се счита за водач във връзка с ограниченията против климатичните промени, е на път към повече от два пъти над 1,5 градуса, които учените показват, че са умерено безвредно ниво на стопляне.

 Най-големите стопански системи в света доста надалеч от изоставянето на изкопаемите горива
Най-големите стопански системи в света доста надалеч от изоставянето на изкопаемите горива

Противно на задаващите се тежки дни за всичко живо на планетата, държавните управления ускоряват поддръжката си за изкопаемите горива

Проучването, оповестено в сп. Nature Communications, прави оценка връзката сред упоритостта на всяка страна да понижи излъчванията и повишението на температурите, което би станало, в случай че светът следва техния образец.

Целта на отчета е да осведоми договарящите за климата, откакто те започнаха двугодишен развой на увеличение на уговорките във връзка с климата, които понастоящем са доста надалеч от задачата от 1,5 до 2 градуса нарастване на световната температура, сложена преди три години в Парижкото съглашение за климата.

Сред огромните стопански системи изследването демонстрира, че Индия води " парада " за, която се отклонява единствено леко от задачата от 2 градуса. По-слабо развитите страни нормално са по-амбициозни , частично тъй като имат по-малко фабрики, електроцентрали и коли, което значи, че имат по-ниски излъчвания.

 Жегите могат да унищожат плодовитостта на мъжките човеци в природата
Жегите могат да унищожат плодовитостта на мъжките човеци в природата

Пореден непредвиден удар за житието и битието от активността на хората

В другата страна на спектъра са индустриалният колос Китай и огромните експортьори на енергоносители, които не вършат съвсем нищо за ограничение на излъчванията на въглероден диоксид. Сред тях са Саудитска Арабия (петрол), Русия (газ) и Канада, която добива огромно количество замърсен нефт от катранени пясъци. Лобистките групи на изкопаемите горива в тези страни са толкоз мощни, че уговорките на държавните управления по отношение на климата са доста слаби, поставяйки света на пътя към повече от 5 градуса стопляне до края на века .

Съвсем малко по-добре са групата страни, които тласкат планетата към стопляне от над 4 градуса. Сред тях са Съединени американски щати, които имат големи излъчвания от енергетиката, промишлеността и селското стопанство, ненапълно обезщетени от обещания за скромни съкращения и повече възобновими източници на сила. Австралия, която остава мощно подвластна от износа на въглища, също е в тази категория.

Богатите общества в Европа са малко по-добре - значително тъй като излъчванията се пресмятат по-скоро от източника на произвеждане вместо от точката на потреблението, само че създателите на отчета настояват, че дейностите им изостават от обещанията им да дадат позитивен образец .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР