Наставникът на Ямбол Тони Дечев също се включи в конферентния

...
Наставникът на Ямбол Тони Дечев също се включи в конферентния
Коментари Харесай

Тони Дечев: Вечно чакаме някой нещо да ни каже, вместо сами да си го направим

Наставникът на Ямбол Тони Дечев също се включи в конферентния диалог в предаването " Двоен Дрибъл " на Баскетбол ТВ.

" Към оня миг моето мнение бе, че не би трябвало да се бърза. Ние бяхме един от клубовете, които държаха да се доиграе шампионата. След като се удължи с още месец изключителното състояние някак си към този момент не бях толкоз огромен оптимист. Проблемът най-много бе в това, че тимовете не можеха да водят никакъв подготвителен развой. В последвалата обстановка аз не бях последовател на това шампионата да си възобнови. Решението за прекратяването беше окей.

Не е наложително сезонът да се усилва. Трябва да се вземе поради увеличението на подготовката, а по-късно четирите завъртания просто като в съвсем цяла Европа да се изиграят в по-сгъстен цикъл. Няма смисъл по един мач на седмица и почивки по 10-15 дни. Получава се дисбаланс и неналичието на общо мнение в треньорите по какъв начин да наподобява календарът е огромен проблем в нашия спорт. Вечно чакаме някой нещо да ни каже, вместо да поговорим за вижданията на всеки и кое е най-добре както за играчите, по този начин и за треньорите.

За момента нещата не наподобяват чак толкоз зле и при всяка друго пипване надолу нещата ще бъдат доста сложни за треньорите и изобщо за тимовете. За никой не е загадка, че на избрани позиции ние нямаме състезатели и по този начин ще би трябвало да се префасонират някои, което няма да е окей нито за тях, нито за треньорите. Имаме недостиг на играчи и всяко едно понижаване на чужденците ще докара до не толкоз качествено окомплектоване на съставите от позиция на конкуренцията. Играчи постоянно могат да се намерят, въпросът е какви качества имат те и какъв брой ще бъдат конкурентноспособни на останалите. Ние нямаме задоволително конкурентноспособни играчи на всяка позиция ", съобщи Дечев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР