Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешното

...
Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешното
Коментари Харесай

Любо Пенев: Разочарован съм, ако можех, щях да взема мерки – тази катафалка погребва труда ни

Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде конференция преди утрешното домакинство на „ алените “ против Спартак (Варна). На нея Ел Голеадор се изрече извънредно сериозно към системата ВАР, която назова „ катафалка, която погребва труда на футболисти, треньори и клубове “.

„ Подхождаме съществено и професионално. Няма значение против кого играем – дали ще е първи, втори или предпоследен. Трябва да поддържаме същата линия. Нищо не се е трансформирало. Няма значение, че е по-назад. Това е противник, който усъвършенства играта си. “Ще подходим съществено. Дали ще има промени? Най-вероятно ще има промени ”, сподели Пенев.

“Нямам информация, че ми е поискано мнението. Караиванов да приказва с БФС и да каже какво са решили или какво мислят да решат. Време е да питат клубовете, тъй като времето си върви и мачовете идват. Има тимове, които имат отсрочени мачове. Редно е да имаме някаква информация. Ако задават въпроси, би трябвало да го сторят допустимо най-бързо. Има си стратегия. Трябва да се каже дали мачовете за Купата ще се изтеглят. Ако съвпаднат с дати за националния тим, какво става? Аз персонално не се тормозя, само че може да има тимове, които, в случай че им се вземат 1, 2, 3-ма национали могат да се почувстват ощетени. Имахме трима национали, могат да станат четири-пет. Нека това нещо да се реши по-бързичко. По опция да се съкрати тази отдалеченост, само че да имаме изясненост и информация по тематиката. Не вземам участие в правенето на календара “, добави треньорът на ФК ЦСКА 1948 по отношение на неяснотата по кое време ще се играят 1/16-а и 1/8-финалите от шампионата за Купата.

“Ние не участваме. Не се знае, почитателите могат да предпочетат да гледат мач от българското състезание, някой мач за Купата. Всеки тим си има почитатели. Това, че има Световно състезание, не значи, че всеки мач ще бъде забавен. Убеден съм, че доста почитатели няма да гледат доста мачове от Световното състезание, а ще следят изборно ”, изрази Любо Пенев мнението си дали би трябвало да се играят футболни срещи в България по време на международното състезание.

“Нито двойката ни за Купата е лека, нито идния мач. В момента не мислим за мача със Севлиево. Чакаме да забележим дали ще има съкращаване. Преди това имаме мачове, които да играем за състезание. Ще преполовим шампионата. В момента сме на първа позиция, само че това е краткотрайно класиране. Искаме да продължим тази линия. Играем добре, играем сполучливо “, върна се експертът към родните конфликти.

“Има мачове, които не са малко. Наблюдавам една наклонност по отношение на съдийството, в това число и в последния мач, освен на нас, само че и на много тимове. Не знам какво се случва с ВАР. Има много аномалии. Не взима съответни решения. Тримата плюс четвъртия съвсем постоянно изчакват решението на ВАР. Когато нямаше ВАР, се справяха по-добре. Толкова ли не можем да преценим обстановката, толкоз ли не сме готови да вземем точното решение и да няма потребност от ВАР. Няма по какъв начин да има фал в центъра, съдията да е на четири метра и четвъртия да ми споделя “той го е пропуснал ”. Или не разбираш, или преднамерено не отсъждаш. Леко се отклоних, тъй като това не се случва с нас, а и с доста други тимове. Примери няма да давам, вие ги знаете кои са.

Трябва да сме по-подготвени, а не да не чакаме постоянно тази вълшебна система ВАР. Каравана ли е, катафалка ли е, която погребва и заробва труда на всички тези футболисти, треньори и клубове. Много сериозна тематика, за която не вземаме ограничения. Ако можех, щях да взема ограничения, само че, за жалост, не съм този орган, който би трябвало да вземе тези ограничения.

За едни тимове ще натежи, а други ще бъдат доста щастливи. Дай Боже да се промени. Не имам предвид нито един тим. Базирам се на обстоятелства. Това е истината. Това е нещо, което пречи на развиването на българския футбол. И то доста съществено. Това са едни подправени триумфи. Не бих бил удовлетворен, в случай че по този метод се развиват срещите. Разочарован съм от метода, по който се случва. Мисля, че сме задоволително огромни, с цел да погледнем първо себе си и да кажем, че не сме свършили нещо както би трябвало “, приключи Любо Пенев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР