Наставникът на Левски Николай Костов говори пред медиите след успеха

...
Наставникът на Левски Николай Костов говори пред медиите след успеха
Коментари Харесай

Костов: Има емоционален спад в отбора и публиката, Петрис не бе готов за игра

Наставникът на Левски Николай Костов приказва пред медиите след триумфа с 1:0 против Етър в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Той даде и малко повече детайлности към отпадането на Жереми Петрис от групата, директно преди старта на дуела.

„ Вие знаете, че ние обръщаме огромно внимание на владеенето на топката. Стараем се да направляваме контраатаката на съперника. Така сме заложили играта си. Плюс това стадион „ Георги Аспарухов “ въздейства на нашите съперници, освен на по-слабите, оправдавам се. Всеки състезател, който дойде на „ Герена “, играе със разстройване “, показа Костов.

„ Разликата в тези мачове ще бъде, че ще бъдем пресирани от съперника, имам поради от водещите тимове. Те няма да излязат да се пазят, ще се надиграваме. Направо ми е безинтересно да разясня днешния мач, по този начин както започнахме мача, по този начин го и завършихме – пред вратата на съперника. Ясно е, че сме по-добрият тим, ясно е, че всеки тим си има тактика. Те са разчитали на отбранителни дейности и наши неточности “, сподели още треньорът на " сините ".

След това той отговори за положението на Жереми Петрис.

„ Относно Петрис, неизбежно преди мача разгласи, че не е ситуиран. Нямахме време да създадем ядрено-магнитен резонанс. Щом не е подготвен да играе, аз взех решение, че не би трябвало изобщо да е в групата, това е истината “

„ Аз не мога да кажа, че подценяваме. Ние не сме на подобен стадий, имаме млад тим. Емоционалният спад се усеща в състава. Той се вижда и в публиката към този момент “, добави Костов.

„ Преслав Бачев пропусна към 20 дни тренировки и по тази причина не ги използвахме, а Илиян Стефанов също получи разтежение преди мача, Асен Чандъров беше нашата алтернатива “, показа треньорът.

„ Няма по какъв начин да не си мисли човек в 80-ата минута, че може да не победим. Това е футболът. Ние сме живи хора и имаме своите страхове “, приключи Николай Костов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР