Наставникът на Левски Делио Роси говори преди финала за Купата

...
Наставникът на Левски Делио Роси говори преди финала за Купата
Коментари Харесай

Делио Роси: На финала няма фаворит, трябва да играем без мисли за миналото

Наставникът на Левски Делио Роси приказва преди финала за Купата на България против Славия. Специалистът съобщи, че няма неприкрит любимец в срещата. Италианецът се спря на обстоятелството и че „ сините “ нямат трофей от 9 години насам, а за последно завоюваха купата през 2007 година. Той изясни, че неговите ученици би трябвало да се отърсят от всички статистически данни и да играят без мисли за предишното.

Решителният дуел във втория по авторитет шампионат в страната е на 9 май от 19.30 часа на Националния стадион „ Васил Левски “. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, NOVA SPORT и по Дарик радио.

„ Преди всичко добър ден на всички. Аз се оправдавам поради обстоятелството, че не съм доста добър на думи. И на първо място не обичам да приказвам преди нещо да е станало. Това е значим мач. Естествено резултатът би дал различен смисъл на сезона ни. Преди всичко, в случай че мине всичко добре за нас, това ще донесе трофей, който ще остане в историята ни. Това би било значимо за клуба и за нашите почитатели “, стартира Делио Роси.

„ Ако искаш да си огромен. Трябва да поемаш отговорност. На финала няма любимец. Щом всички споделят, че сме любимци, ОК, това е част от отговорността, която би трябвало да поемем “, добави италианският стратег.

„ Вече споделих, че мачът е доста значим. Ако всичко върви добре, в случай че вероятно спечелим Купата, ще е огромен триумф. Но не можем да кажем, че един мач ще дефинира целия сезон. След края на всички мачове можем да вършим равносметки и да дадем оценка на представянето ни през сезона “.

„ Вече много години се занимавам с този поминък. Няма рецепта. Зависи от хората, в случай че би трябвало да предпочитам сред възторг и скептицизъм, аз бих избрал ентусиазма “, разяснява Роси.

„ Както към този момент споделих, подобен мач постоянно носи напрежение и зависи от групата играчи, които треньорът има. Понякога е нужно на един състезател да се успокоява, на различен би трябвало да се викне с цел да е квалифициран за игра. Важността на мача основава напрежение, само че работата на треньора е да успокои ситуацията “.

Запитан за положението на десния бек Милош Цветкович, Роси изясни: „ Изненадата може да бъде, в случай че аз не съм на скамейката. Цветкович е в групата с другите играчи “.

„ Нямаме проблеми с контузени играчи “, сбит бе Роси.

„ Когато човек прави нещо има вяра, че е вярно и продължава да го прави, макар някои по-слаби резултати, в един миг идват резултатите. Сега е този миг при нас. Съвет към сътрудника - последният човек, който може да дава препоръки, съм аз. На мен може да се дават препоръки, само че аз не мога “

„ Аз към този момент споделих, че това е значим мач за тима и за почитателите. За да се представиш най-добре би трябвало да излезеш на терена с мисли единствено за футбола, без да се мисли за предишното и какво е ставало. Просто всички би трябвало да излязат и да играят футбол “, приключи Делио Роси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР