Наставникът на Лацио Маурицио Сари коментира липсата на повиквателна за

...
Наставникът на Лацио Маурицио Сари коментира липсата на повиквателна за
Коментари Харесай

Сари: Скоро хората няма да се интересуват от футбола

Наставникът на Лацио Маурицио Сари разяснява неналичието на повиквателна за нападателя на отбора Матия Дзакани за Италия, като остро разкритикува натоварената стратегия във футбола и в частност мачовете на националите тимове.

“Радвам се, когато моите играчи не получават повиквателни за националните си тимове. Матиас Весино хвърча от Рим до Япония, оттова до Южна Корея и назад до Рим поради две контроли на Уругвай. Настоящата стратегия към този момент не е осъществима. Чух за съпоставения с НБА, което е полуда, тъй като баскетболистите прекарват на терена единствено 28 минути, а футболистите - 90 минути. Във футбола също по този начин понасяш доста повече удари. Не подлагам на критика интернационалния футбол, просто той изобщо не ме интересува. Гледах 10 минути от Косово - Андора, видях всички играчи да стоят в наказателното поле и се запитах какво става, по дяволите. Критикувам календара, тъй като качеството на игра спада. Винаги се получават по пет-шест травми и в случай че футболът се трансформира просто в бизнес, след 10 години необятната аудитория няма да се интересува от този спорт ”, разяснява Сари на конференцията си преди дуела с Монца.

Той също по този начин разиска борбата на своя тим за класиране на Шампионската лига, като също по този начин уточни слабите места на “орлите ”, макар че са втори в подреждането в Серия " А ". “Победата в градското дерби не ни дава преимущество против Монца. Мачът против тях си остава много сложен. Нуждаем се от саможертви и покорност. Винаги съм казвал, че има по-добри тимове от нашия. Виждам отбори като Аталанта, които против Емполи пуснаха като запаси Жереми Бога, Расмус Хьойлунд и Адемола Луукман. Все отново ще продължим да се борим и ще забележим по какъв начин ще завърши това. За някои клубове с по-добри запаси Шампионска лига може да бъде обвързване, само че за нас си остава опция. Настоящата ни позиция в класирането си остава съвсем алегорична, тъй като през последните пет кръга наваксахме много точки. Така че си мисля какво ще се случи в идващите 11 мача. Ювентус изгубиха от Монца, а Интер направиха реми с тях, тъй че би трябвало да сме съсредоточени върху този дуел. Рафаеле Паладино е измежду най-интригуващите треньори. Той съумява да комбинира отбраната на Аталанта с пасове, въодушевени от Пеп Гуардиола.

Винаги запитвам тима ми дали желаеме да сме по-добри от Рома, или да сме измежду най-хубавите отбори в Италия. Само един път сме спечелили мача, който идва след конфликт с огромен тим. Това е нашето ограничаване, по принцип лежим на остарели лаври. В четвъртък имахме подготовка за защитната линия и бях в действителност впечатлен. Без да загатвам съответни имена, защитата беше на същото равнище като тази на моя Наполи и моя Емполи. В Челси и Ювентус да вземем за пример в никакъв случай не доближих това ниво. Ако всички си мислят, че ще забележим още веднъж моя Наполи в повсеместен проект, могат да не помнят за това, тъй като тези играчи имаха избрани качества и характерности ”, добави треньорът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР