Наставникът на женския волейболен отбор Марица (Пловдив) – Иван Петков

...
Наставникът на женския волейболен отбор Марица (Пловдив) – Иван Петков
Коментари Харесай

Иван Петков: Критиките и очакванията говорят за потенциала на Марица

Наставникът на женския волейболен тим Марица (Пловдив) – Иван Петков изрази страдание, че отборът е завършил присъединяване си в Шампионската лига през този сезон единствено с една победа, пък била и тя историческа за родния волейбол.

През февруари " сините феи " надделяха френския Безие с 3:1 гейма, а техният треньор съобщи, че получените по-късно рецензии за представянето против Щутгарт приказват единствено и само за високите публични упования и капацитета на състезателките му.

" Ние в никакъв случай не сме афиширали, че задачата ни е да реализираме една победа в Шампионската лига. Щом има рецензии в това отношение, очевидно има съществени упоритости от страна на обществеността в този шампионат. Това приказва за висока оценка по отношение на това, което прави даденият тим. Преекспонира се нашата победа ", сподели Петков в " Златният гейм " по Диема Спорт 2.

" Тъй като тази победа беше много предстояща от всички, които се интересуват от волейбол, може би за това се обръща огромно въздействие. Тя е първа за българския женски волейбол в Шампионската лига. Винаги преди началото на даден сезон ни задавате съответни въпроси какви са задачите пред Марица и постоянно сме отговаряли по един не тъкмо непретенциозен метод – че във всеки сезон трябваше да се търси надграждане. По отношение на европейските клубни шампионати това значеше постигането на най-малко една победа. За жал тя беше единствено една. Имахме два равностойни мача против Щутгарт, които минаха по еднакъв метод ".

" Чисто механически мога да изброя доста аргументи за тези две загуби от Щутгарт. Не това обаче е главната тематика ".

" Миналата година на няколко пъти показвах, че нашият клуб, колкото и да е добър, нямаше опита да играем в този шампионат. Търсехме построяването на нрав, който още го търсим и построяваме. Тази година виждам нещата по по-различен метод. Усещането беше по-различно. Опитът, който натрупахме предходната година, си даде отражението на всички равнища, освен спортно-техническото. Имахме съображенията си по отношение на това, че тимът е съвсем напълно нов, построен от 9 нови имена ".

" Това, за което скърбя, е може би мачът против Безие. Той можеше да даде друг нюанс на нашето присъединяване. Тогава може би в действителност щяхме да имаме късмет, само че да съпоставяме Марица с тима на Щутгарт, още не сме израсли за това съпоставяне. Щом обаче има очакване, значи несъмнено сме създали по този начин, че хората имат вяра и виждат капацитета на Марица ".

" Разликата в бюджетите? Не желая да разясня избрани изявления, най-малкото на Димо Тонев, който несъмнено почитам. Има моменти, в които можеш да надскочиш себе си, само че генерално нещата постоянно се случват… Как да го кажа по-директно – можеш да надскочиш, само че няма да бъде трайно. Невинаги това е допустимо, постоянно закономерното се случва. Играхме равностойно с Щутгарт, само че в сюблимните моменти те взеха своето. Можем да го проучваме по доста способи – спортно-технически и чисто тактически, само че просто се случи закономерното ", сподели Иван Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР