Наставникът на Интер Антонио Конте беше много щастлив след победата

...
Наставникът на Интер Антонио Конте беше много щастлив след победата
Коментари Харесай

Конте: Дори да не бяха изгонили Ибрахимович, пак щяхме да победим Милан

Наставникът на Интер Антонио Конте беше доста благополучен след успеха над Милан за Купата на Италия. Той похвали Кристиан Ериксен, който вкара решаващия гол в последните секунди, и акцентира, че датчанинът ще остане в отбора. Конте също по този начин съобщи, че тимът му е щял да завоюва даже и Златан Ибрахимович да не беше получил червен картон през второто полувреме.

" За втора поредна година сме на полуфинал в шампионата и заслугата е на футболистите, които се държаха вярно на терена от началото до края. Не беше елементарно. Милан е мощен тим, който оглавява класирането в Серия " А ", по тази причина можем да сме удовлетворени от обстоятелството, че ги елиминирахме. Дори да бяхме останали 11 против 11, отново можехме да обърнем мача. Мисля, че резултатът преди победния ни гол не беше обективен. Ние имахме самодейността, а техният вратар направи доста спасявания ", посочи Конте.

" Отново създадохме голям брой продължения, които пропуснахме. Това би трябвало да се промени, с цел да не губим точки в мачове, в които сме по-добрият тим. Сега към този момент мислим за дуела с Беневенто, а след това идва първият полуфинал за купата. От един месец насам дублирам, че това е тимът, няма да има нови и напуснали футболисти. Ериксен е интелигентно момче, старае се доста. Той е част от отбора и се веселя, че вкара този значим гол. Исках тъкмо той да стреля, тъй като доста добре знам какво умее от статични положения. Кристиан е свенлив, уповавам се в този момент да излезе от черупката си. Всички го харесваме, само че би трябвало да е по-решителен ", разяснява Конте.

" Разправията сред Лукаку и Ибрахимович? Това е дерби, а не разходка в парка. Бил съм състезател и знам по какъв начин в такива мачове от време на време пристрастеностите взимат връх. Най-важното е да насочиш гнева си в вярната посока. Хареса ми да видя Ромелу толкоз съсредоточен. Ибра има темперамент на първенец и е хубаво, че Лукаку също напредва в това отношение. Гордея се с моя тим и посвещаваме успеха на почитателите ни ", добави треньорът не " нерадзурите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР